Vasile Avram şi Sorin Ţerbea vor fi judecaţi în continuare în arest

Curtea de Apel Bucureşti a respins, miercuri, cererile de eliberare sub control judiciar înaintate de Vasile Avram şi Sorin Ţerbea, acuzaţi de luare, respectiv dare de mită.

RomaniaTV.net
16 nov. 2011, 17:44
Vasile Avram şi Sorin Ţerbea vor fi judecaţi în continuare în arest

Vasile Avram şi Sorin Ţerbea vor fi judecaţi în continuare în stare de arest. Inculpaţi pentru luare, respectiv dare de mită, fostul şef al CCA şi omul de afaceri din Târgu Mureş nu au avut sorţi de izbândă în faţa judecătorilor Curţii de Apel Bucureşti care au analizat cererile lor de eliberare sub control judiciar.

Vasile Avram, fostul preşedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor (CCA) din cadrul Federaţiei Române de Fotbal, în prezent suspendat, a fost trimis în judecată, în stare de arest preventiv, pentru luare de mită, în formă continuată şi fals în înscrisuri sub semnătură privată în legătură directă cu o infracţiune de corupţie, se arată într-un comunicat de miercuri al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA).

Alături de Avram a fost trimis în judecată, în stare de arest preventiv, omul de afaceri Sorin-Ioan Ţerbea, acuzat de dare de mită, în formă continuată.

Potrivit rechizitoriului procurorilor, în 21 mai Vasile Avram a primit de la Sorin Ţerbea suma de 19.000 de euro în scopul delegării unor arbitri agreaţi de FCM Târgu Mureş, echipă pe care omul de afaceri o sponsoriza. Suma de 19.000 de euro i-a fost dată lui Vasile Avram prin intermediul lui Nicolae Iacobescu şi Vasile-Constantin Chiorean, precizează procurorii.

Vasile Avram este acuzat că a beneficiat şi de foloase necuvenite, el fiind transportat de la Bucureşti la Târgu Mureş şi retur cu elicopterul plătit de Ţerbea, costul călătoriei ridicându-se la aproximativ 3.000 de euro.

În acelaşi dosar va fi judecat şi Adrian Penciu, avocat în Baroul Giurgiu, sub acuzaţia de instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată şi favorizarea infractorului, după ce i-a dat fostului şef al CCA să semneze un exemplar fals al unei hotărâri din 21 ianuarie 2011 a Biroului Executiv al CCA. La momentul producerii acestei infracţiuni, 26 septembrie, Avram se afla deja în arest preventiv.


loading...
Partenerii noștri