Vasile Bănescu: Papa Francisc va fi primit de patriarhul Daniel

Publicat: Vineri, 11 Ianuarie 2019 17:55 // Actualizat: Vineri, 11 Ianuarie 2019 17:58 // Sursa: romaniatv.net

Papa Francisc va avea o întrevedere cu patriarhul Daniel, cu ocazia vizitei pe care Suveranul Pontif o va efectua în România între 31 mai şi 2 iunie, a declarat purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu.

Foto: jurnalul.ro

"Ne bucurăm că vizita a fost confirmată şi în virtutea vechilor şi bunelor relaţii dintre Biserica Ortodoxă Română şi Biserica Romano-Catolică, relaţii întărite de vizita Papei Ioan Paul al II-lea din anul 1999 şi reînnoite acum prin apropiata vizită a Papei Francisc. Acesta va fi primit de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel în cadrul unei întâlniri al cărei program urmează să fie anunţat. Bunele relaţii dintre cele două Biserici au fost şi sunt manifestate inclusiv prin ospitalitatea de care se bucură comunităţile de români din multe ţări, mai ales din Italia, unde multe dintre parohiile româneşti îşi oficiază slujbele religioase în biserici puse la dispoziţie de comunitatea catolică locală. Precizăm că vizita Papei Francisc în România are loc în urma invitaţiilor oficiale adresate Sanctităţii Sale de Conferinţa Episcopilor (Catolici) din România, preşedintele României şi prim-ministrul României", a precizat Vasile Bănescu.

Papa Francisc va întreprinde o vizită în România în perioada 31 mai - 2 iunie, a anunţat vineri Administraţia Prezidenţială, care a arătat că Suveranul Pontif va vizita oraşele Bucureşti, Iaşi şi Blaj şi sanctuarul marian de la Şumuleu Ciuc.

Vizita a fost confirmată şi de Vatican, care a informat că Papa Francisc va face o călătorie apostolică în România la sfârşitul lunii mai şi începutul lunii iunie.

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Papa Francisc Patriarhia Română Vasile Bănescu
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
11 ian 20:59
Răspunde | Votează email 0 email
Mihai
Seful iezuitilor ( masonilor ) catolici va fi primit de seful masonilor din BOR.Papa, un satanist care il numeste pe Lucifer tatal catolicilor, intr-o slujba televizata (https://www.youtube.com/watch?v=IQXN13EHAnc ), si are dreptate, vrea ca ortodocsii sa fie sub comanda sa ca sa i se inchine cu totii Satanei.Dar cu ortodocsii cu credinta din Romania nu o sa-i mearga acestui violator dovedit.Nu au reusit sa converteasca la catolicism tarile romane de-a lungul secolelor, si nu vor reusi nici acum.Romania este Gradina Maicii Domnului si nu va fi niciodata in mana Satanei.
1
EUR
4.8705
RON
28 Sep
noapte 15 °
zi 22 °
Ultimele joburi adaugate
24 H