Vasile Blaga a discutat cu Gabriel Oprea despre moţiunea de cenzură. Ce i-a spus vicepremierul

Co-președintele PNL Vasile Blaga a declarat, miercuri, că a discutat cu președintele UNPR, Gabriel Oprea, cu privire la moțiunea de cenzură, arătând că cel mai probabil parlamentarii acestui partid vor susține Guvernul.

10 iun. 2015, 13:29
Vasile Blaga a discutat cu Gabriel Oprea despre moţiunea de cenzură. Ce i-a spus vicepremierul

Întrebat dacă a avut discuții cu președintele UNPR pentru susținerea moțiunii de cenzură, Blaga a răspuns: „Au fost o serie de discuții, rezultatul o să-l vedeți vineri. Dânșii cred că o susțină Guvernul, au făcut-o întotdeauna, de fapt îl susțin pe Victor Ponta în Guvern. (…) O să vedem poimâine. Lucrurile sunt în evoluție”.

CITEŞTE ŞI Victor Ponta, la Guvern: Moţiunea de cenzură NU VA TRECE. Să ne vedem de treabă

Blaga a arătat că încă nu există o poziție a deputaților minorităților naționale cu privire la moțiunea de cenzură.

Parlamentul va dezbate vineri moțiunea de cenzură inițiată de PNL.

PNL a depus, sătămâna trecută, la Parlament moţiunea de cenzură la adresa Guvernului Ponta, care este semnată de 183 de parlamentari, dintre care 12 de la PSRO şi doi de la grupul-democrat, restul fiind deputaţi şi senatori PNL. Moţiunea este intitulată „Victor Ponta – demis pentru exces de putere prin blocarea alegerilor. Dreptul la vot nu e o lozincă!”.

În moţiunea de cenzură se arată că Ponta ar fi vrut să ajungă preşedintele României „prin sabotarea deliberată a românilor din Diaspora” şi că „este timpul să recunoască şi să părăsească puterea”.

CITEŞTE ŞI PNL a ANULAT mitingul de vineri de la Parlament

„Dacă Victor Ponta a blocat, cu rea intenţie, votul românilor la alegerile prezidenţiale pentru străinătate, acum recidivează. Refuză organizarea alegerilor parţiale locale şi parlamentare. Pentru acest lucru, care este un derapaj grav de la normele democratice, el trebuie sancţionat. Victor Ponta a fost trimis acasă deja, la prezidenţiale. Acelaşi lucru trebuie să-l facem şi noi, astăzi, aici, în Parlament!”, se menţionează în moţiune.