Vasile Blaga AMENINŢĂ Guvernul: Vom informa toate ambasadele. Am făcut deja diligenţele la Bruxelles

Vasile Blaga a declarat, marţi, că ACL va informa toate ambasadele despre intenţia Guvernului de a adopta o ordonanţă care să dea posibilitatea aleşilor locali să îşi schimbe partidul fără să mai piardă mandatul.

26 aug. 2014, 12:48
Vasile Blaga AMENINŢĂ Guvernul: Vom informa toate ambasadele. Am făcut deja diligenţele la Bruxelles

Vasile Blaga a declarat că deja au fost trimise informări către PPE şi Parlamentul European.

Liviu Dragnea acuză PNL şi PDL de IPOCRIZIE şi TUPEU: Sunt autorii unui PUCI administrativ

„Este un gest tipic PSD! E un gest disperat al premierului Ponta, care crede că va ajunge preşedintele României. Nu va ajunge niciodată! Este un gest asemănător cu cel din Marţea Neagră. O să informăm toate ambasadele asupra acestui demers. Am făcut, deja, toate diligenţele către forurile de la Bruxelles, către PPE, către Parlamentul European. Aceste lucruri nu sunt normale într-un stat de drept, membru al UE”, a declarat Vasile Blaga.

Vasile Blaga, atac la EMIL BOC: Dacă se simte atras de un alt partid, să-şi dea DEMISIA din PDL

Liviu Dragnea a acuzat, luni, PNL şi PDL că dau dovadă de „tupeu şi ipocrizie” atunci când critică intenţia Guvernului de a adopta un act normativ prin care li se dă posibilitea aleşilor locali să poată opta pentru un alt partid decât cel pe listele căruia au fost votaţi. Dragnea susţine că cele două formaţiuni au promovat în 2006 un proiect identic, care a fost promulgat de preşedintele Traian Băsescu.

Vicepremierul a explicat că proiectul care dă liber la transferuri dă şansa primarilor şi consilierii locali şi judeteni „să decidă dacă sunt de acord sa respecte deciziile luate de unii lideri la Bucureşti, în spatele usiulor închise, sau să decidă dacă vor să respecte voinţa cetăţenilor”.

„E o opţiune democratică,  o posibilitate pe care vrem sa le o oferim alesilor locali, pentru că din ce în ce mai mulţi primari au transmis semnale foarte clare că nu sunt de acord cu deciziile luate la centru, consilieri locali care stau într-o teamă permanentă pentru că sunt amenintati că sunt daţi afara din partid şi, în consecinţă, îşi pierd mandatul, şi primari şi aleşi locali care au probleme cu cetatenii, pentru ca ei au votat în 2012 USL, nu PSD, nu PNL, si nu sunt de acord cu ceea ce fac primarii acum„, a spus Dragnea.