Vasile Blaga, audiat la DNA în dosarul ANRP: Nu am fost implicat în numirile oamenilor de la ANRP

Vasile Blaga a ajuns, joi, la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, acolo unde este audiat în calitate de martor într-un dosar privind suspiciuni de corupţie la ANRP.

14 apr. 2016, 08:47
Vasile Blaga, audiat la DNA în dosarul ANRP: Nu am fost implicat în numirile oamenilor de la ANRP

Vasile Blaga a declarat, la ieşirea de la DNA, că tema discuţiei a fost despre numirile de la ANRP, dar liderul liberal a subliniat că el nu a fost implicat deloc în ceea ce priveşte numirea membrilor Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor.

Procurorii DNA fac cercetări într-un amplu dosar legat de situaţia din ultimii ani de la Autoritatea Naţională de Restituire a Proprietatilor, unde Curtea de Conturi a înregistrat fraude de proporţii.

Vasile Blaga a venit la DNA pentru a da informaţii despre dosarul ANRP. De altfel, în urmă cu aproximativ o lună şi fostul premier Emil Boc a fost chemat în faţa procurorilor anticorupţie pentru a da informaţii în dosarul retrocedărilor.

Cum explică faptul că pe vremea guvenării PDL şi a preşedintelui Băsescu a fost fraudă de proporţii la ANRP. „Cei care au lucrat acolo au deja multe dosare care sunt în instanţă. Se vor pronunta instantele, iar vinovatii vor plati. Nu am fost implicat niciodată în neregulile de acolo”, a spus Blaga.

Liderul liberal a declarat că a fost dezamăgit când a aflat că Ludovic Orban este acuzat de procurorii DNA.

Despre Marian Munteanu

Vasile Blaga a subliniat în faţa presei că Marian Munteanu a fost nominalizat de PNL pentru că partidul a decis să susţină un candidat din societatea civilă. De asemenea, copreşedintele PNL a declarat că el a obţinut un scor bun la Capitală, dar dacă a pierdut o dată nu mai candidează.

 Citeşte şi: Ludovic Orban, la DNA: Am toată disponibilitatea de a da declaraţii pentru a se face lumină în acest caz