Vasile Blaga, către deputaţii PNL: Vă rog să funcţionaţi în continuare uniţi. Politica este pe voturi

Copreședintele PNL Vasile Blaga a transmis marți deputaților liberali să rămână în continuare uniți, adăugând că este nevoie, în noua sesiune parlamentară, de înțelepciune, curaj și corectitudine, având în vedere că este și ultima sesiune a Parlamentului dinaintea anului electoral.

01 sept. 2015, 12:47
Vasile Blaga, către deputaţii PNL: Vă rog să funcţionaţi în continuare uniţi. Politica este pe voturi

Eu vă rog să funcționați în continuare uniți, să vă apropiați și mai mult, pentru că semnalul pe care-l dați întărește întreg partidul și este esențial pentru noi. De aceea le mulțumesc și celor care au venit în grupul nostru parlamentar și care cred că-și vor aduce contribuția în continuare alături de ceilalți, pentru că ați avut o activitate pe care o să o pomenesc și la reuniunea grupurilor din Senat, chiar serioase. (…) În același timp, sunteți mulți dintre dumneavoastră șefi de organizații județene. Și să nu uităm că este sesiunea ultimă dinaintea anului electoral 2016. (…) Suntem într-o fază în care este nevoie de foarte multă înțelepciune, de foarte mult curaj, dar și de foarte multă corectitudine între noi, pentru că vom desemna candidații, vom avea analizele sociologice prin care-i vom desemna și de aceea vă rog să tratați cu toată atenția lucrurile acestea”, a spus Vasile Blaga, în deschiderea reuniunii grupului deputaților PNL, scrie agerpres.

Copreședintele PNL a adăugat că, până la urmă, „politica este pe voturi”. „Voturile înseamnă consilieri locali, consilieri județeni, primari, asta înseamnă, până la urmă, coloana vertebrală a partidului cu care ne pregătim și pentru alegerile generale din toamnă”, a declarat Blaga.

Acesta a menționat că în fiecare zi de luni din fiecare lună el, alături de Alina Gorghiu, se va întâlni cu deputații liberali.

La rânsul său, Alina Gorghiu a transmis  deputaților liberali că trebuie să rămână același grup puternic, coerent și articulat, care să facă opoziție PSD.

„Este foarte important să vă mulțumesc pentru ceea ce ați făcut sesiunea trecută, dar evident că orice mulțumire vine imediat cu o rugăminte cât se poate de sinceră și apăsată pe care sunt sigură că și Vasile Blaga o să o întărească. Să încercăm să fim același grup parlamentar puternic, coerent, articulat, care face, așa cum știe, opoziție la PSD la nivel parlamentar”, a declarat Alina Gorghiu.

Ea a adăugat că este nevoie de poziții articulate din partea grupului parlamentar al PNL din Cameră, așa cum s-a întâmplat și în sesiunea trecută.

„Și ar trebui să fim noi ceea ce PSD-ul nu este, și anume acel partid care să dea echilibru în societatea românească. De la noi a pornit invitația pentru consensul cu celelalte partide politice parlamentare pe câteva teme cheie pentru societatea românească. Vorbim de Codul fiscal, care joi va trece și de Camera Deputaților. Vom avea un Cod fiscal care să însemne un compromis între ideea de relaxare fiscală și ideea de macrostabilitate”, a precizat Gorghiu.

Copreședintele PNL a făcut referire și la legea votului prin corespondență — „proiectul de suflet” al liberalilor.

„Nu cred că mai este parlamentar al PNL care să nu fi vorbit despre acest proiect îndelung de multe ori. Am sesizat din partea PSD o nuanță, care acum se pare că are disponibilitatea de a discuta acest proiect fundamental pentru democrația românească. Și sper eu că toate partidele parlamentare vor înțelege că începutul lunii noiembrie înseamnă o dată obligatorie pentru publicarea în Monitorul Oficial a acestei legi. Dacă nu vom face acest lucru și vă rog să puneți presiune pe fiecare parlamentar așa cum ne-am luat angajamentul în campania electorală că vom promova această lege să o facem. Este vital să nu-i pedepsim pe cei din Diaspora că nu au votat cu Victor Ponta. Aceasta este pedeapsa pe care Guvernul PSD le-o aplică și aș vrea să cred că vom reuși să reparăm această nedreptate”, a mai spus aceasta.