Vasile Blaga: Comisia de unificare liberală se va reuni pe 5 ianuarie

Președintele PDL, Vasile Blaga, a afirmat sâmbătă că a convenit împreună cu președintele PNL Alina Gorghiu ca pe 5 ianuarie 2015 Comisia de unificare liberală să se reunească într-o ședință în care urmează să fie dezbătute criteriile după care se va realiza procesul de unificare PDL-PNL.

RomaniaTV.net
20 dec. 2014, 12:42
Vasile Blaga: Comisia de unificare liberală se va reuni pe 5 ianuarie

Am discutat cu doamna președinte Gorghiu convocarea pentru luni 5 ianuarie ora 11.00 a Comisiei de unificare pentru a începe stabilirea criteriilor după care să se facă unificarea de jos în sus a celor două partide. Desigur, va trebui să luăm o serie de decizii clare față de o posibilă lege pe care PSD va trebui să o trimită în Parlament referitoare la declararea neconstituțională o ordonanței 55. Noi am luat o decizie, dar nu o pot comunica decât după ce și ceilalți vor fi de acord cu ea.

Colegii mei au propus un set lung de criterii după care să se facă acest proces de unificare. Le voi prezenta în Comisia de unificare liberală”, a afirmat Blaga sâmbătă după ședința Colegiul Director al PDL, întrunit sâmbătă la Palatul Parlamentului.

El a precizat că au fost discutat mai multe criterii de unificare liberală, dar acestea vor putea fi comunicate după ce vor fi acceptate de întreaga Comisie de unificare liberală, comisie paritară alcătuită din 6 membri de la fostul PNL și 6 de la fostul PDL.

„Trebuie să fim de acord cu toții cu aceste criterii”, a adăugat Blaga.

Întrebat despre opinia vehiculată în PNL, potrivit căreia persoana care deține președinția Consiliului județean ar urma să primească șefia organizației județene a noului PNL, Blaga a spus: „N-am auzit așa ceva, că aș fi tare interesat de o astfel de discuție acolo unde au pierdut alegerile prezidențiale”.