Vasile Blaga: Dacă Adriean Videanu va fi arestat preventiv, va fi suspendat de drept din PDL

Co-președintele PNL Vasile Blaga, președintele PDL, a declarat vineri că în cazul în care Adriean Videanu va fi arestat preventiv acesta va fi suspendat de drept din partid, informează Agerpres.

RomaniaTV.net
30 ian. 2015, 13:31
Vasile Blaga: Dacă Adriean Videanu va fi arestat preventiv, va fi suspendat de drept din PDL

„Dacă rămâne așa, nu se întâmplă nimic, dacă e arestat preventiv, e suspendat de drept”, a spus Vasile Blaga la Palatul Parlamentului la începutul ședinței Colegiului Director al PDL.

El a precizat că va face mai multe declarații pe acest subiect după ședință.

Adriean Videanu a fost reţinut, joi seară, de DNA în dosarul fostei şefe DIICOT, Alina Bica. Fostul edil al Capitalei este acuzat de procurorii anticorupţie de complicitate la abuz în serviciu.

Preşedintele PDL Bucureşti, Adriean Videanu, a fost scos cu cătuşe la mâini din sediul DNA şi dus în Arestul Poliţiei Capitalei, unde va rămâne pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă.

Potrivit România TV, Adriean Videanu i-a cerut Alinei Bica să scoată bunuri de sub sechestru, într-un dosar vizându-l pe omul de afaceri Ioan Niculae, pentru ca acestea să poată fi vândute. Mai exact, ar fi vorba despre 80 de acţiuni la societatea Titan Mar SA, în valoare de 277.000 lei, care au fost puse sub sechestru de DIICOT într-un dosar al omului de afaceri Ioan Niculae, care ar fi cumpărat gaze sub preţul pieţei de la Ministerul Economiei, în perioada în care această instituţie era condusă de Videanu. Acesta ar fi convins-o pe Alina Bica să ridice sechestrul, pe 25 februarie 2014, în schimbul unor foloase necuvenite, deşi singurii care puteau face acest lucru erau judecătorii.

Prin ridicarea sechestrului, Bica l-ar fi ajutat pe Videanu să-şi pună la adăpost acţiunile sechestrate şi obţină foloase necuvenite, de 277.000 de lei, prin înstrăinarea lor. Astfel, a rămas fără obiect măsura asiguratorie dispusă de procurorul de caz, care reprezenta garanţia recuperării prejudiciului cauzat, au mai arătat sursele citate.

„Domnul Videanu şi-a uzitat toate depturile procesuale. DNA a înţeles să emită o ordonanţă pentru 24 de ore pentru posibilă faptă de complicitate la abuz în serviciu. Ne vom prezenta în faţa judecătorilor pentru a dovedi că domnul Videanu nu a fost implicat în această faptă”, a declarat, la ieşirea de la DNA, avocatul lui Adriean Videanu, Cristian Ene.

Prejudiciul în dosar este de 11 milioane de dolari şi punerea în pericol a sistemului energetic naţional pe segmentul gazelor naturale.

Adriean Videanu a venit, joi, la Direcţia Naţională Anticorupţie, fiind citat pentru a fi audiat în dosarul Bica. Fostul ministru al Economiei a intrat în sediul DNA în jurul orei 16.00, în momentul în care din clădire a ieşit preşedintele PMP, deputatul Elena Udrea, care a fost adusă cu mandat pentru a fi audiată în dosarul Microsoft.

DNA preciza miercuri că democrat-liberalii Adriean Videanu, Radu Berceanu şi Roberta Anastase nu au nicio calitate procesuală în Dosarul Microsoft.

Precizările au fost făcute de DNA în urma acuzaţiilor lansate de Gabriel Sandu, fost ministru al Comunicaţiilor, privind implicarea foştilor miniştri Adriean Videanu şi Radu Berceanu, precum şi a fostei preşedinte a Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase în dosarul Microsoft.