Vasile Blaga, despre candidatura lui MRU: Decizia e clară, mergem cu Predoiu. Viaţa e lungă, e loc pentru toţi

Mihai Răzvan Ungureanu a declarat, luni, că are în continuare disponibilitatea de a candida la Preşedinţie, dar a arătat că "voinţa" PDL este "suverană". Vasile Blaga i-a răspuns lui MRU, spunând că decizia partidului este clară: PDL va merge pe mâna lui Cătălin Predoiu.

21 iul. 2014, 12:35
Vasile Blaga, despre candidatura lui MRU: Decizia e clară, mergem cu Predoiu. Viaţa e lungă, e loc pentru toţi

Mihai Răzvan Ungureanu şi-a exprimat, luni, din nou disponibilitatea de a rămâne în cursa pentru Cotroceni.

Disponibilitatea există oricum. Dar dincolo de ceea ce înseamnă profilul personal care poate califica un prezidenţiabil, mai există două lucruri: voinţa partidelor şi voinţa electoratului. Puţeţi fi convinşi că mă pun la dispoziţia PDL în urma fuziunii. De aici încolo, voinţa partidului este suverană”, a precizat MRU.

Vasile Blaga a precizat, în declaraţiile susţinute alături de MRU după şedinţa conducerii PDL, că Ungureanu este membru al partidului şi „decizia PDL este clară”. „Mergem în analize cu dl Cătălin  Predoiu. A spus şi mai mult (n.red. – Mihai Răzvan Ungureanu) că va sprijini candidatul care va rezulta din această ultimă analiză dintre reprezentantul PDL şi reprezentantul PNL. Viaţa e lungă, e loc pentru toţi„.

Mihai Răzvan Ungureanu, liderul Partidului Forţa Civică, a declarat luni că, în urma fuziunii formaţiunii pe care o conduce cu PDL, „niciun compromis nu este atât de mare încât să nu poată fi depăşit”. Cu o zi în urmă, MRU anunţase că a acceptat să primească postul de prim-vicepreşedinte al PDL, dar nu va renunţa la candidatura pentru prezidenţiale.

Mihai Răzvan Ungureanu a declarat, duminică, că a decis să primească funcţia de prim-vicepreşedinte în cadrul PDL, dar nu renunţă la candidatura la Preşedinţie şi că pune la dispoziţia deciziei PNL şi PDL această candidatură, dar şi proiectul său politic.

CITEŞTE ŞI MRU: Am decis să primesc funcţia de prim-vicepreşedinte PDL. Nu renunţ la candidatura pentru prezidenţiale