Mitinguri PSD şi PNL, organizate în acelaşi loc. Blaga: Vor bătaie în stradă. Ne aşteptăm la provocări

Copreşedintele Vasile Blaga a declarat marţi la Gândul live că se aşteaptă la noi provocări după ce Comisia de ordine publică a convenit ca liberalii să facă lanţul uman pe latura dinspre sediul SRI spre Calea 13 septembrie, în vreme ce social-democraţii ar urma să se întâlnească pe latura cealaltă, pe trotuarul de la Parcul Izvor. În acest sens, liderul PNL a precizat că "vor încerca să ducă la îndeplinire visul domnului Ponta: bătaie în stradă".

09 iun. 2015, 20:06
Mitinguri PSD şi PNL, organizate în acelaşi loc. Blaga: Vor bătaie în stradă. Ne aşteptăm la provocări

În ziua în care Victor Ponta îi ameninţa cu dosare penale şi contramanifestaţii pe liberalii care anunţaseră lanţ uman în jurul Palatului Parlamentului când se dezbate moţiunea de cenzură, PSD depunea la Primăria Capitalei cerere de autorizaţie pentru miting în acelaşi loc. Ambele solicitări au fost aprobate de primarul Sorin Oprescu.

Citește și: Vasile Blaga, despre moţiune: Ne bazăm mai ales pe buna credinţă faţă de electorat a unora din PSD şi UNPR

Vineri, la scurt timp după ce scandalul Ponta-DNA a izbucnit public, PNL a depus la Primăria Capitalei o cerere de autorizare pentru organizarea unui lanţ uman în jurul Palatului Parlamentului, estimând o participare de 5.000 de persoane. Mitingul a fost programat pentru vinerea aceasta, când se dezbate moţiunea de cenzură, scrie gândul.info

Luni, ameninţările lui Victor Ponta cu dosare penale şi contramanifestaţii s-au materializat în parte. PSD a depus la Primărie cerere de autorizare pentru organizarea unui lanţ uman, tot în jurul Paralamentului.

Copreşedintele PNL, Vasile Blaga, a calificat drept „incredibilă” situaţia în care s-a ajuns.

Astăzi, surpriză la Primăria Generală a Capitalei: 2 mitinguri, au venit şi pesediştii. Şi atunci apucă-te şi împarte în două cercul din jurul Parlamentului, pe partea dinspre Academie, cei care ne susţin pe noi şi proiectul nostru, pe partea cealaltă ei. Incredibil. Spre Parcul Izvor, PSD-ul, aşa a zis domnul Oprescu, şi noi pe partea cealaltă. Ăsta este Victor Ponta. Minte cum respiră. (…) Pe de o parte ne ameninţă, pe de altă parte îşi trimite trupele să facă contramanifestaţie”, a spus liderul liberal.

Citește și: PONTA: Am luat în calcul demisia imediat ce am vorbit cu procurorul. Mă simt ca în vremurile cu BĂSESCU

Vasile Blaga a adăugat că liberalii se aşteaptă la provocări din partea PSD-iştilor. „Vor încerca să ducă la îndeplinire visul domnului Ponta: bătaie în stradă. Ne aşteptăm la provocări”, a spus el.