Vasile Blaga: Nu sunt şanse mari ca moţiunea să treacă. Ne bazăm pe buna-credinţă a unora de la PSD şi UNPR

Copreşedintele PNL, Vasile Blaga, a declarat marţi la Gândul live că liberalii se bazează pe buna cuviinţă a parlamentarilor, dar şi pe buna credinţă faţă de electorat în ceea ce priveşte moţiunea de cenzură, care va fi votată vineri.

09 iun. 2015, 17:57
Vasile Blaga: Nu sunt şanse mari ca moţiunea să treacă. Ne bazăm pe buna-credinţă a unora de la PSD şi UNPR

Vasile Blaga a precizat că mai multe partide s-au alăturat acţiunii liberalilor.

Citeşte şi: MOŢIUNEA DE CENZURĂ, citită în plenul Parlamentului. Ce şanse are PNL să dărâme Guvernul Ponta

Dacă ne uităm la matematica parlamentară, aş spune că nu sunt şanse foarte mari. Încă ne bazăm pe buna cuviinţă şi mai ales pe buna credinţă faţă de electorat a unora de la PSD şi UNPR. Avem de partea noastră partidul domnului Geoană. Domnul Fenechiu a semnat cu grupul său moţiunea. Am văzut poziţia nuanţată a UDMR care a spus că îşi lasă să voteze colegii precum le dictează propriile conştiinţe”, a menţionat copreşedintele PNL la Gândul live.

În plus, liderul PNL a declarat că îşi doreşte ca această moţiune de cenzură să treacă pentru căderea guvernului Ponta.

„Îmi doresc ca această moţiune să treacă pentru a putea prelua guvernarea. Altfel, Ponta duce România, din păcate, într-o izolare faţă de partenerii europeni şi euro-atlantici”, a adăugat Vasile Blaga.

Întrebat despre Victor Ponta în cazul în care colegii parlamentari i-au salvat imunitatea, Vasile Blaga a declarat: „În momentul în care nu va mai fi premier, cei cu mari probleme în justiţie din PSD îl vor sacrifica. Ponta făcea foarte bine să îşi dea demisia din funcţia de premier. Putea să rămână şef de partid, îşi dovedea nevinovăţia. Noi nu spunem că e vinovat. Noi spunem doar că Parlamentul nu e instanţă de judecată”.

În plus, Vasile Blaga a subliniat că vor continua protestele în stradă împotriva Executivului.

„Eu cred că lucrul acesta îl deranjează foarte mult pe Victor Ponta şi îl deranjează românii. Lucruri dintr-acestea se vor întâmpla. Vom avea acţiuni peste vară. Va fi o vară fierbinte, ca în 2012. (…) Ponta îşi bate joc de statul român”, a declarat fostul ministru PDL din cabinetul Emil Boc

Vasile Blaga a criticat şi ameninţările lui Victor Ponta, privind eventuale plângeri penale împotriva protestelor neautorizate.

„Omul este speriat, total speriat, şi recurge la aceleaşi ameninţări pe care le face de trei ani şi ceva, de când este premier. Adică, pur şi simplu, ameninţă pe toţi cei care vor veni la mitingul nostru. Noi nu am organizat niciodată acţiuni în afara cadrului legal. Totdeauna am obţinut toate aprobările legale. Noi am depus, la Primăria Capitalei, cu cinci zile înainte, cererea de a face un lanţ uman în jurul Parlamentului, vineri, în ziua moţiunii”, a punctat Blaga.

În acelaşi timp, copreşedintele PNL a respins acuzaţiile PSD privind o eventuală „lovitură de stat”.

„Cine este şeful statului? Klaus Iohannis, nu Victor Ponta. Victor Ponta este şeful Guvernului României. El este administratorul acestei ţări. Capul statului este Klaus Iohannis. Ce lovitură de stat? Ne manifestăm dreptul legal şi constituţional privind o moţiune de cenzură”, a afirmat el.

Citeşte şi: Kelemen Hunor (UDMR): Fiecare va vota după conştiinţă, dar nu împotriva moţiunii de cenzură

Vasile Blaga a dat asigurări că PNL este „foarte bine pregătit să preia guvernarea”, susţinând că „un program de guvernare n-a avut niciun partid într-o astfel de etapă”.