Vasile Blaga exclude o alianţă cu PNL, după o eventuală rupere a USL

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat marţi că îşi doreşte ca USL să se certe în continuare, dar să rămână unită până la alegerile din 2016, pentru ca partidele componente să plătească împreună pentru promisiunile neonorate din campania electorală, transmite Agerpres.

RomaniaTV.net
17 dec. 2013, 09:31
Vasile Blaga exclude o alianţă cu PNL, după o eventuală rupere a USL

„Încep să plătească toate minciunile din campania electorală, care acum li se întorc în cap mai repede decât sperau. USL este măcinată de luptele pentru putere, pentru bani, pentru resurse, iar acum sunt dezbinaţi şi de modul în care încearcă să pună în practică obiectivele nerealizate din timpul puciului din 2012. Lucrurile vor evolua în continuare între ei. Noi ne dorim să rămână uniţi şi să răspundă împreună pentru toate promisiunile neonorate făcute în campanie. Să le dea Dumnezeu gândul cel bun, să se certe în continuare dar să rămână uniţi, totuşi, cel puţin până după europarlamentare şi să plătească. Eu aş vrea să rămână uniţi până la alegerile generale, să plătească împreună. I-a unit ura împotriva lui Băsescu şi lucrurile astea încep să se vadă”, a declarat preşedintele PDL, solicitat să comenteze tensiunile de la vârful USL şi posibilitatea variantei ruperii Uniunii.

Blaga a respins categoric o negociere cu PNL în cazul în care USL se va destrăma.

„Nici pe departe. Noi am spus-o – şi este şi în programul nostru politic: ne dorim să intrăm la guvernare în urma unor alegeri generale, prin uşa din faţă”, a mai afirmat preşedintele PDL.