Vasile Blaga: În actuala conjunctură politică, Gabriel Oprea are un rol important

Co-președintele PNL Vasile Blaga a declarat că liberalii sunt dispuşi să guverneze alături de UNPR şi a explicat că rolul lui Oprea şi al UNPR este "important" în actuala conjunctură politică.

25 aug. 2015, 08:54
Vasile Blaga: În actuala conjunctură politică, Gabriel Oprea are un rol important

Vasile Blaga a declarat, într-un interviu, pentru EVZ, că Gabriel Oprea a avut întotdeauna un „comportament extrem de corect”.

„Eu n-am avut o relaţie directă acum zece ani cu domnul Oprea, l-am cunoscut mai mult în momentul în care a făcut parte din Guvernul Boc şi tot ce pot să vă spun e că s-a comportat extrem de corect şi el, şi parlamentarii domniei sale, faţă de susţinerea guvernului din care a făcut parte.

Atunci când a picat Guvernul Boc nu s-a întîmplat din cauza domnului Oprea, ci pentru că o parte din foştii noştri colegi aşa au considerat ei că este mai bine, să-şi urmeze un alt parcurs politic, un alt parcurs în viaţă. Evident că, în actuala economie parlamentară, rolul domnului Oprea şi al UNPR este important, pentru că în Parlament avem ce-a votat poporul la ultimele alegeri generale şi atunci, în actuala conjunctură politică, sigur că domnul Oprea are un rol important„, a declarat Blaga.

În ceea ce îl priveşte pe Klaus Iohannis, Blaga a spus că a ştiut incă d ela început că va fi „un altfel de preşedinte”.

„Probabil că românii sînt obişnuiţi cu un preşedinte de un anumit tip, domnul Băsescu era prezent, extrem de prezent, vreme de zece ani de zile, domnul Iohannis intervine atunci cînd consideră necesar şi de aici, probabil, există această percepţie. Şi domnul Preşedinte, şi noi, PNL, evident că ne dorim ca domnul Ponta să plece pentru că, e clar, prezenţa lui în fruntea guvernului nu face deloc bine României. Ponta este cel care administrează ţara asta, dar în momentul ăsta vedem că, practic, e izolat, pentru că, în orice stat democratic, un om aflat în situaţia lui şi-ar fi dat demisia demult.„, a explicat Blaga.