Vasile Blaga: Liberalii ar trebui să nu voteze moţiunea de cenzură

Fostul copreședinte al PNL Vasile Blaga a declarat, sâmbătă, că liberalii ar trebui să participe, dar să nu voteze moțiunea de cenzură inițiată de PSD împotriva Guvernului.

17 iun. 2017, 08:23
Vasile Blaga: Liberalii ar trebui să nu voteze moţiunea de cenzură

„PNL va avea de luni o conducere legitimă. Această criză — este o criză politică declanșată de PSD — ne privește pentru că privește și România. Va trebui analizată foarte serios această poziție a noastră, dar eu cred că nu ar trebui să intrăm în acest joc și cred că cea mai bună variantă ar fi să fie prezenți colegii mei în sală, dar să-i lase în pace, (…) să nu voteze”, a spus Blaga, înainte de Congresul PNL în care se alege noul președinte al partidului.

Întrebat dacă liberalii ar trebui să încerce să formeze o nouă majoritate, el a susținut că este nevoie ca partidul să se consolideze instituțional dar și să fie o ”voce clară” împotriva oricărui guvern PSD.

„Trebuie să aibă grijă în primul rând să se consolideze instituțional și, în al doilea rând, să fie o voce clară, cea mai puternică voce a Opoziției împotriva a oricărui Guvern PSD. (…) PNL este pregătit, dar nu așa se pune problema”, a mai spus Blaga.

PSD convoacă Parlamentul duminică pentru moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu