Vasile Blaga: Ordonanţa privind migraţia aleşilor locali, dată din disperare

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a afirmat vineri, într-o conferinţă de presă la Craiova, că ordonanţa privind aleşii locali este un act normativ dat din disperare de Victor Ponta, care ştie că va pierde dacă va candida la alegerile prezidenţiale.

29 aug. 2014, 13:09
Vasile Blaga: Ordonanţa privind migraţia aleşilor locali, dată din disperare

Vasile Blaga a afirmat că în 2006 PDL a oprit migraţia politică a aleşilor locali şi a emis un proiect de lege care a fost votat în unanimitate în Parlament şi de PSD, scrie Agerpres.

‘Acest act normativ este dat din disperare, pentru că dacă va candida, Ponta va pierde sigur alegerile. Ştie lucrul acesta, face acest gest disperat, mai şi minte făcând comparaţie cu alte acte normative emise în 2006. Şi aş face şi o scurtă referire la aceste acte normative, pentru că au făcut trimitere la un act din 2006. În 2006 noi am oprit migraţia politică, mai mult, respectând opoziţia de atunci – PSD-ul, am emis un pachet de şase acte normative printre care şi acesta. Am avut discuţii de luni de zile înainte de a le trimite în Parlament, pentru că au fost proiecte de lege toate. Şi aceste acte normative, inclusiv oprirea migraţiei aleşilor locali, a fost aprobată în unanimitate de PSD în Parlament. Deci nu pot exista comparaţii de acest gen’, a spus Blaga.

ALEŞII LOCALI îşi pot SCHIMBA PARTIDUL timp de 45 de zile. Guvernul a ADOPTAT ordonanţa privind migraţia

Preşedintele PDL a mai afirmat că Victor Ponta poate mânca floricele şi în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale. ‘Iar Ponta, care spunea că e liniştit, va mânca floricele în primul tur, îl asigurăm de pe acum că le poate mânca şi în turul al doilea. Că o să păţească ce a păţit Geoană: el era cu ‘Mihaela, dragostea mea’ seara şi dimineaţa a fost invers. Îi spunem de pe acum lui Ponta că este exact şi va fi exact în aceeaşi situaţie‘, a mai afirmat Blaga.

Preşedintele PNL, Klaus Iohannis, a declarat, al rândul său, că ordonanţa de urgenţă care ‘legalizează traseismul politic’ este dată de Guvern cu intenţia de a crea un avantaj net propriului candidat la alegerile prezidenţiale şi ar fi culmea ca pe parcursul celor 45 de zile să se trezească şi PLR, ‘noul UNPR’, cu primari.

A fost adoptată o ordonanţă de urgenţă care legalizează traseismul politic în administraţia locală şi îmi exprim profunda indignare faţă de acest demers. Este clară intenţia Guvernului de a crea un avantaj net pentru propriul candidat al PSD care nu ştim încă care va fi. Putem doar să bănuim că va fi primul-ministru fiindcă domnia sa ba a vrut, ba n-a vrut să fie candidat, care ieri chiar a dorit să sublinieze, şi a făcut declaraţie în acest sens, că este foarte de acord şi sprijină această iniţiativă, lucru pe care îl dezavuăm complet’, a spus Iohannis.

Preşedintele PNL a mai afirmat că PNL şi PDL nu vor primi nici primari, nici consilieri de la alte partide, deşi ordonanţa a fost gândită ca aleşii locali să meargă la PSD sau la ‘alţi sateliţi’.

Ne aşteptăm să fie câţiva primari dezamăgiţi care încearcă să schimbe un partid cu altul. Noi nu vom primi nici primari, nici consilieri care vor să vină de la alte partide la noi. Nici nu este gândită aşa ordonanţa. Ordonanţa este gândită să meargă la PSD oamenii sau la alţi sateliţi. Ar fi culmea să se trezească şi acel nou UNPR, acel PLR, cu primari, partid care nici nu a existat în alegeri, dar, iată, avem soluţii deosebit de originale şi dacă bine îmi amintesc, a fost un clasic în viaţă care a inventat originalitatea democraţiei româneşti şi are acum urmaşi demni la guvernare. Aceste lucruri vor duce la plecarea unor primari la PSD. În rest, mare lucru nu se va întâmpla şi se va vedea că a fost ce am spus noi din capul locului: o mare eroare din partea PSD care în disperarea lui încearcă tot felul de scheme nedemocratice pentru a-şi crea un avantaj’, a mai afirmat Iohannis.

Co-preşedinţii ACL, Klaus Iohannis şi Vasile Blaga, s-au aflat, vineri, la Craiova unde au avut o întâlnire de precampanie cu membrii PDL şi PNL din judeţul Dolj.

Guvernul a aprobat, joi, o ordonanţă de urgenţă care le permite aleşilor locali să opteze, în termen de 45 de zile de la intrarea în vigoare a actului normativ, pentru partidul din care doresc să facă parte, fără a-şi pierde funcţiile obţinute în alegeri.