Vasile Blaga: Sediul CE Oltenia trebuie să rămână în Târgu-Jiu

Vasile Blaga, copreşedintele PNL, susţine că sediul Complexului Energetic Oltenia trebuie să rămână în Târgu-Jiu, acolo unde sunt specialiştii.

05 mart. 2016, 13:15
Vasile Blaga: Sediul CE Oltenia trebuie să rămână în Târgu-Jiu

Vasile Blaga a amintit, sâmbătă, la Târgu-Jiu, că la un moment dat s-a mai discutat problema transferării companiilor de gaze în Bucureşti, pe vremea când ministrul Economiei era Radu Berceanu.

„Şi atunci m-am opus. Aici sunt specialiştii, în Gorj sunt specialiştii şi cei care lucrează în zona termo şi în minerit”, a afirmat Blaga, citat de Mediafax.

Potrivit acestuia, sediul Complexului Energetic Oltenia trebuie să rămână în Târgu-Jiu.

„Noi nu ne-am solidarizat la nivel de Guvern, pentru că i-am atras atenţia domnului prim-ministru că vom fi de fiecare dată alături de Guvern, cât timp face bine României, dar nu s-a pus oficial problema schimbării sediului, decât în discuţiile care au avut loc aici”, a afirmat copreşedintele PNL.

Marţi, şedinţa Adunării Generale a Acţionarilor de la Complexul Energetic Oltenia s-a încheiat fără să fie stabilită o decizie privind mutarea sediului companiei în Bucureşti. Conform unor surse, urmează să se facă un studiu de impact în acest caz, după ce, în ultima lună, mii de oameni au ieşit în stradă şi au solicitat ca propunerea venită din partea Consiliului de Supraveghere să fie respinsă, iar sediul să rămână la Târgu-Jiu.