Vasile Blaga: Sper că Theodor Paleologu nu doreşte invitaţie să participe la activitatea PDL

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a fost întrebat, luni, cum comentează faptul că Theodor Paleologu spunea că este ignorat de propriul partid, el răspunzând: "Domnul Paleologu este deputat al PDL, sper că nu doreşte invitaţie pentru a participa la activitatea partidului".

RomaniaTV.net
04 nov. 2013, 10:58
Vasile Blaga: Sper că Theodor Paleologu nu doreşte invitaţie să participe la activitatea PDL

Blaga a fost întrebat în legătură cu faptul că Theodor Paleologu a declarat că este ignorat de propriul partid.

„Domnul Paleologu este deputat al PDL, sper că nu doreşte invitaţie pentru a participa la activitatea acestuia, este bine venit la orice activitate a PDL!”, a precizat Vasile Blaga, înainte de şedinţa BPN al PDL.

Fostul ministru al Culturii Theodor Paleologu a participat, sâmbătă, la Congresul PNŢCD, ocazie cu care a ţinut un discurs în care a spus că se bucură ca a fost invitat să vorbească la tribună, în condiţiile în care colegii din PDL îl „ignoră total”.

„Mă bucur că m-aţi invitat, nu pentru că nu mă mai invită nimeni, colegii din PDL mă ignoră total (…). Că m-aţi invitat să asist, am înţeles, e foarte drăguţ din partea dumneavoastră, dar că m-aţi invitat şi să vorbesc, asta nu am mai înţeles, pentru că nu sunt nici preşedinte de partid, nici nu candidez undeva în partidul dumneavoastră, nici nu sunt membru. M-am întrebat, oare de ce? Nu am găsit o soluţie. Ca fost ministru al Culturii, la Operă, să fi fost, dar mai sunt şi alţii. Şi, totuşi, am găsit o explicaţie, vedeţi, interesul meu pentru monumente istorice şi pentru patrimoniu, şi PNŢCD-ul e un monument istoric. Ţine de patrimoniul naţional, nu numai clădirea în care aveţi dumneavoastră sediu, ci şi partidul ca patrimoniu”, a spus Paleologu în discursul său.