Vasile Blaga vrea remaniere. Este nevoie de sânge proaspăt!

Preşedintele Senatului, Vasile Blaga, a declarat, vineri seară, că problema remanierii trebuie discutată în interiorul PDL, dar el crede că este nevoie de o reîmprospătare a echipei guvernamentale.

RomaniaTV.net
06 ian. 2012, 19:51
Vasile Blaga vrea remaniere. Este nevoie de sânge proaspăt!

„Înţeleg poziţiile colegilor mei, a unora dintre colegii mei. Am spus de mai multe ori că în permanenţă este nevoie de sânge proaspăt. Chiar dacă un coleg ministru îşi face datoria, este nevoie de o reîmprospătare. Acest lucru (remanierea – n.r.) trebuie discutat în interiorul partidului”, a declarat Blaga, citat de Agerpres.

El a mai spus că primul-ministru este chiar preşedintele partidului care, în cazul în care se cade de acord în privinţa unei remanieri, o poate discuta cu şeful statului.

Ministrul de Externe, Teodor Baconschi, a declarat vineri că nu se simte vizat de o eventuală remaniere a guvernului, el declarând că îşi face datoria de membru al Executivului „cu multă impetuozitate” şi „cine vrea să vadă, vede” ce a făcut în această calitate.

Deputatul PDL Raluca Turcan a afirmat, joi, pentru Mediafax, că PDL este „ca un pacient sub anestezie” şi trebuie să se trezească pentru a câştiga alegerile, ceea ce ar înseamna o remaniere până în 15 ianuarie şi închiderea unor subiecte ca reorganizarea teritorială şi modificarea Constituţiei.

De asemenea, deputatul PDL a spus că partidul trebuie să nominalizeze cel târziu până în iulie un candidat pentru funcţia de prim-ministru, cu o echipă politică aferentă, „în condiţiile în care premierul Emil Boc a anunţat că nu vizează un nou mandat”.