Vasile Blaga vrea să devanseze Convenţia Naţională a PDL

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a anunţat că va cere colegilor din conducerea PDL să accelereze calendarul pentru organizarea de noi alegeri în partid astfel încât viitoarea conducerea să fie instalată în funcţie cel târziu până la începutul lunii aprilie.

04 feb. 2013, 10:28
Vasile Blaga vrea să devanseze Convenţia Naţională a PDL

Blaga susţine că propunerea pe care o susţine în Biroul Permanent Naţional al PDL este motivată de nevoia reconstrucţiei cât mai rapide a partidului.

„O să le propun colegilor ca în Colegiul Director ce pregăteşte Consiliul Naţional de Coordonare de pe 23 februarie să încercăm să comprimăm timpii, adică să aducem Convenţia cât mai aproape ca să ne ocupăm cu toţii de construcţia partidului pentru că, din păcate, unii colegi au alte priorităţi”, a declarat, luni, Vasile Blaga.

Astfel, Convenţia Naţională a PDL ar putea avea loc la sfârşitul lunii martie sau la începutul lunii aprilie.

Tot luni, liderii PDL analizează rezultatele obţinute de către partid la alegerile parţiale de duminică. „Evident, rezultatele nu sunt bune, dar fiecare partid sau alianţă politică, după ce a câştigat alegerile generale, a câştigat şi alegerile parţiale în următoarele luni. Aşa a fost şi la noi în 2005-2006 şi 2009-2010„, a spus Blaga.

Blaga a mai spus că judeţul Olt este cu mari probleme încă din vara anului trecut şi va fi primul judeţ care va fi luat în analiza conducerii PDL.

Duminică au avut loc alegeri locale parţiale în judeţele Bihor, Botoşani, Covasna, Harghita, Neamţ, Olt şi Teleorman.