Vasile Câtea: Bute trebuia să se retragă după meciul cu Froch!

Vicepreşedintele Federaţiei Române de Box, Vasile Câtea, a declarat miercuri că pugilistul Lucian Bute ar fi trebuit să se retragă după meciul pierdut în faţa lui Carl Froch.

22 ian. 2014, 10:38
Vasile Câtea: Bute trebuia să se retragă după meciul cu Froch!

„S-a văzut în meciul cu Pascal că înfrângerea lui Bute cu Froch nu a fost un accident. Atât poate el în momentul de faţă. Din 12 reprize, el a boxat doar două. Eu cred că Bute trebuia să se retragă după meciul cu Froch! Rămânea «Mister KO», toată lumea spunea că acea înfrângere a fost un accident şi se retrăgea în glorie. Nici acum nu este târziu să se retragă. Cred că meciul cu Pascal a fost ultimul la profesionişti pentru Bute”, a spus Vasile Câtea.

VEZI ŞI LUCIAN BUTE – bătut, dar cu conturile pline: 15 milioane de dolari din box

Oficialul federaţiei consideră că Lucian Bute se va compromite dacă va continua să boxeze: „Dacă va continua să boxeze, Bute se va compromite. Va fi în detrimentul lui. Dacă o va face numai pentru bani… asta e! Fiecare decide ce e mai bine pentru el. Plus că vor veni şi alte înfrângeri şi atunci din ce în ce mai mulţi vor spune că tot ceea ce a fost până la meciul cu Froch a fost fabricat. Că i s-au dat adversari facili pentru a putea creşte şi pentru a lua o centură. Mi-e greu să cred că Bute îşi mai poate relansa cariera. Sincer, aş vrea să mă înşel…”.

VEZI ŞI LUCIAN BUTE i-a cerut revanşa lui Jean Pascal. Vezi ce scriu canadienii despre meci

Pugilistul Lucian Bute a fost învins la puncte de canadianul Jean Pascal, într-un meci contând pentru centurile WBC Diamond şi NABF la categoria semigrea, disputat, duminică dimineaţă, la Centre Bell din Montreal.

Bute (31-1, 24 KO) a pierdut în mai 2012 centura IBF la supermijlocie şi a mai luptat într-un singur meci, cu rusul Denis Gracev, în noiembrie 2012.