Vasile Cepoi a aflat de retragerea legii când ieşea de la cursuri: Nu rămân să stau degeaba

Proaspătul secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, Vasile Cepoi, responsabil cu reforma sistemului, a aflat vestea retragerii legii sănătăţii din dezbatere vineri seară, în timp ce ieşea de la Universitate, unde a predat un curs. El spune că Guvernul va decide dacă mai este nevoie de prezenţa sa.

RomaniaTV.net
13 ian. 2012, 18:39
Vasile Cepoi a aflat de retragerea legii când ieşea de la cursuri: Nu rămân să stau degeaba

Vasile Cepoi a declarat pentru Mediafax că, în situaţia în care reorganizarea sistemului medical se blochează, nu mai are rost să rămână în funcţie.

El a precizat că vestea retragerii legii sănătăţii din dezbatere a aflat-o vineri seară, în timp ce ieşea de la Universitate, unde a predat un curs, adăugând că este vorba despre o decizie politică luată în urma unei dezbateri care a stârnit pasiuni.

Întrebat dacă va mai rămâne, în aceste condiţii, în postul de secretar de stat al Ministerului Sănătăţii, Vasile Cepoi a precizat că va avea discuţii pe această temă la minister şi la Guvern.

Nu ştiu ce se va întâmpla. Voi avea o discuţie la minister şi la Guvern. Vor decide dacă prezenţa mea mai este necesară acolo. Eşti numit şi revocat în funcţie de necesităţi. Nu mi-am dorit neapărat această funcţie, am fost rugat să accept. Totuşi, nu-mi imaginez că lucrurile în sănătate se blochează aici. S-a retras legea pe moment, dar ceva trebuie făcut„, a precizat Vasile Cepoi.

El a adăugat că nu va rămâne la Ministerul Sănătăţii doar pentru a sta degeaba.

Degeaba nu mă duc să stau. Nu-mi stă în caracter asta. Am destule proiecte la nivel local. Dacă reorganizarea se blochează, chiar nu mai are rost să rămân în funcţie. Am însă îndoieli că nu se mai poate face nimic. Există şi varianta să facem o nouă lege„, a spus Vasile Cepoi.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, vineri, la Cotroceni, că cere public premierului retragerea proiectului Legii sănătăţii, el menţionând că face acest lucru văzând că o mare parte din public şi majoritatea celor din sănătate nu vor schimbarea sistemului.

Vineri seară, ministrul Sănătăţii, Ladislau Ritli, a retras din dezbaterea publică proiectul de lege privind organizarea şi funcţionarea sistemului sanitar din România, la solicitarea primului-ministru Emil Boc, a anunţat Guvernul.

Guvernul a suplimentat, miercuri, numărul posturilor de secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, de la două la trei asfel de funcţii, pentru a permite instalarea la minister a medicului Vasile Cepoi, şeful Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Iaşi.

Noul secretar de stat va coordona în mod direct, alături de ministru, procesul de reformă în sistemul de sănătate.