Vasile Dâncu reacţionează după ce Ludovic Orban s-a autopropus premier: „Propunerea lui Cîţu ca premier era caricaturală. Cîţu e doar un iepuraş”

Vasile Dâncu a reacţionat după ce Ludovic Orban s-a autopropus premier. Președintele Consiliului Național al PSD a amintit, la România TV, de o situaţie identică ce a avut loc în primăvară, când, la fel ca acum, Orban s-a propus prim-ministru în locul lui Cîţu.

15 dec. 2020, 22:16
Vasile Dâncu reacţionează după ce Ludovic Orban s-a autopropus premier: „Propunerea lui Cîţu ca premier era caricaturală. Cîţu e doar un iepuraş”
Vasile Dâncu Ludovic Orban

Vasile Dâncu nu se declară surprins de dorinţa lui Ludovic Orban de a ocupa din nou fotoliul de premier.

Vasile Dâncu reacţionează după ce Ludovic Orban s-a autopropus premier

Vasile Dâncu spune că se aştepta ca propunerea lui Florin Cîţu pentru fotoliul de premier să fie una caricaturală. În opinia sa, ministrul Finanţelor nu e decât „un iepuraş”. Președintele Consiliului Național al PSD a atras, de asemenea, atenția că o majoritate PNL-USR-PLUS-UDMR nu va putea face reformele pe care românii le așteaptă.

Era previzibilă că propunerea cu domnul Cîțu era o propunere caricaturală. Cîțu era doar un iepuraș! Mai este o bătălie pentru scaunele din Parlament, ea este doar la început.

Noi mergem mai departe cu proiectul nostru. Dacă va fi o majoritate în Parlament, noi vom demara, din a doua zi, o opoziție puternică. Dacă se face această majoritate prin excluderea PSD înseamnă o majoritate slabă, care nu va putea face nicio reformă structurală. Trebuie regândită poziția față de PSD, fără de care nu se poate face nimic”, a declarat Vasile Dâncu.

Orban vrea din nou prim-ministru. USR PLUS şi UDMR se mai gândesc

Reamintim că liderii liberali s-au reunit din nou într-o şedinţă de urgenţă, marţi seară, pentru a discuta variante de soluţii ce ar putea duce la deblocarea negocierilor cu USR-PLUS şi UDMR în vederea formării noului guvern de coaliţie a forţelor de dreapta. Președintele PNL, Ludovic Orban, le-a spus marți, la o întâlnire în format restrâns la Vila Lac, liderilor USR Plus și UDMR că intenția sa este de a fi numit din nou prim-ministru, pentru acest lucru având nevoie de sprijinul tuturor partidelor care ar urma să formeze viitoarea coaliție, inclusiv de cel al minorităților naționale.

Citeste si Dacian Cioloş, reacţie DURĂ după ce Ludovic Orban s-a autopropus premier

Liderii celorlalte partide au cerut timp de gândire înainte de a-i da un răspuns lui Orban, interval în care să-și consulte membrii propriilor formațiuni, potrivit surselor G4Media.

Cristian Seidler, deputat USR și vehiculat ca viitor membru al noului guvern, a explicat, la România TV, într-o ediţie de Breaking News că este posibil ca Orban să revină ca prim-ministru și că nu îl surprinde că șeful PNL s-a răzgândit.

Tehnic este posibil. Noi am spus că mergem cu o nominalizare la Cotroceni, președintele va decide. Să vedem care va fi numele rostit de Klaus Iohannis. Pe mine nu mă șochează nimic, în ăștia 4 ani de politică am văzut atât de multe, probabil că pe unele nu le-am văzut, dar nu mă surprinde”, a declarat Cristian Seidler, deputat USR.