Dacian Cioloş, reacţie DURĂ după ce Ludovic Orban s-a autopropus premier

Propunerea de premier a USR-PLUS a fost primul care a recaţionat la anunţul conform căruia Orban ar putea reveni la Palatul Victoria, deşi înţelegerea era ca declaraţiile să fie făcute numai în parteneriat

15 dec. 2020, 20:43
Dacian Cioloş, reacţie DURĂ după ce Ludovic Orban s-a autopropus premier

Dacian Cioloş a reacţionat dur după ce s-a aflat că Ludovic Orban ar putea reveni la Palatul Victoria, iar dan Barna va fi uns şef la Camera Deputaţilor.  „Apropo de discuțiile asupra numelui de premier din această seară, mesajul USR PLUS este simplu: am vorbit serios atunci când am spus că e nevoie de un nou început pentru România”, a scris Dacian Cioloş pe Facebook, după ce această înţelegere l-ar lăsa complet pe dinafară.

Dacian Cioloş a reacţionat după ce Ludovic Orban a programat o întâlnire cu cei din conducerea PNL în vederea schimbării mandatului de negociere cu celelalte partide şi anume ca preşedintele liberalilor să fie premier, iar Dan Barna să preia şefia Camerei Deputaţilor, au precizat sursele  Romania TV.

Președinte PNL Gorj, Dan Vîlceanu, a comentat reacția lui Dacian Cioloș, liderul USR-PLUS, referitoare la eventualitatea ca Ludovic Orban să fie numit din nou premier.

„Și Dacian Cioloș este politician vechi. Am văzut acel punct de vedere exprimat de Dan Barna, o declarație fără rost. Este totuși o știre neoficială. Trebuie să așteptăm. Nu știam că partenerii se testează între ei. Credeam că suntem parteneri. Cum adică să ne testăm? Atunci când auzi chiar și de la PSD, cu mare experiență de guvernare și de împărțit funcții, bineînțeles că discuți funcții pentru că pui în aplicare programul… ”, a spus Vîlceanu

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat luni, după consultările cu partidele pentru desemnarea premierului, că astăzi nu sunt încă întrunite condiţiile pentru desemnarea unui candidat pentru a forma un nou Guvern. Şeful statului a mai anunţat, că, dat fiind că Biroul Electoral Central a anunţat atribuirea mandatelor în urma alegerilor din 6 decembrie, convoacă noul Parlament pentru data de 21 decembrie.

BREAKING NEWS! Şedinţă de urgenţă la PNL în care se ia în calcul varianta Orban premier, pentru deblocarea negocierilor
”Am avut astăzi o primă rundă de consultări cu formaţiunile care vor fi reprezentate în noul Parlament, care se va constitui în urma alegerilor parlamentare. Această primă rundă de consultări a dus la un schimb de opinii bun între reprezentanţii acestor formaţiuni şi mine, însă pot să spun că astăzi nu sunt încă întrunite condiţiile pentru desemnarea unui candidat pentru a forma un nou Guvern. Am primit astăzi chiar câteva propuneri, însă cred că este nevoie de cel puţin încă o rundă de consultări până când lucrurile se cristalizează. Având în vedere că Biroul Electoral Central a comunicat rezultatele finale ale alegerilor parlamentare, acum sunt îndeplinite condiţiile pentru convocarea noului Parlament şi pot să vă informez că intenţionez să convoc noul Parlament pentru data de 21 decembrie – săptămâna viitoare, luni, se va constitui noul Parlament.”, a anunţat Iohannis.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea