Vasile Dîncu a fost ales preşedinte al Delegaţiei permanente a Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a NATO

Fostul ministru al Apărării, Vasile Dîncu, a fost votat în funcţia de preşedinte al Delegaţiei permanente a Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a NATO.

07 mart. 2023, 15:13
Vasile Dîncu a fost ales preşedinte al Delegaţiei permanente a Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a NATO
Vasile Dîncu a fost ales preşedinte al Delegaţiei permanente a Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a NATO

Vasile Dîncu a fost ales preşedinte al Delegaţiei permanente a Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a NATO. Senatorul PSD  a fost ales, marţi, de plenul reunit al celor două Camere, cu 279 de voturi pentru, 10 contra şi 5 abţineri.

Citește și Vasile Dîncu: „Preşedintele PSD Marcel Ciolacu are şanse să câştige alegerile prezidenţiale”

Vasile Dîncu a fost ales preşedinte al Delegaţiei permanente a Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a NATO

Fostul ministru al Apărării, Vasile Dîncu, a fost susţinut pentru această funcție de grupurile parlamentare ale PSD din Parlament.

În prezent, Vasile Dîncu deține în Senat funcția de preşedinte al Comisiei pentru afaceri europene şi este membru în comisia de învăţământ şi în comisia comună pentru relaţia cu UNESCO.

În urmă cu patru luni, Vasile Dîncu a demisionat din funcția de ministru al Apărării din cauza unor declarațiile controversate făcute despre războiul din Ucraina.

Totul a pornit după ce Vasile Dîncu a afirmat că pentru încheierea războiului din Ucraina – „țările lumii, NATO, Statele Unite trebuie să negocieze pentru Ucraina garanții de securitate şi o pace cu Rusia”.

„Aici nu se aude vocea idioților, liniștea este întreruptă doar rareori de foșnetul moale al paginilor. Aici cărțile te așteaptă cuminți, aliniate ca soldații în formație. A sta aici este o adevărată terapie, un pansament pe o rană sângerândă. Nici răcnetele proștilor și nici șoaptele mieroase ale ticăloșilor nu pătrund până aici.

De aici îți poți lua energia pentru a ignora tembelismul solemn, puținătatea de minte sau analfabetismul agresiv. Îți dai seama aici că de planeta lor te despart zidurile din cărți ale câtorva biblioteci. Ei nu vor înțelege niciodată cum dincolo de niște amărâte de coperți de carton se poate deschide o lume fără limite. Nu o să știe niciodată că există o asemenea cetate cu ziduri de aer, dar în care nu vor putea pătrunde pentru a arunca cu pietre. Aici e un paradis ascuns și niciodată nu vor înțelege cretinii și mediocrii că aici lumea lor nu există și nu contează.

Aici mediocrii și impostorii nu se vor întâlni niciodată cu victimele lor inocente pentru că nu se pot atinge de arma cea mai tare de pe lume: ideea. Refuzați de idee, ei nu vor avea niciodată cetățenie aici, nici statut de refugiat. În fine, prietenii tăcuți din rafturi niciodată nu trădează și nu mint. Fii binecuvântată republică a gândului, cuvântului și tăcerii!”, a scris Dîncu pe o rețea socială, la vremea respectivă.

Citește și Vasile Dîncu o acuză pe Ligia Deca de ”abuz de putere”: PSD va cere demisia ministrului Educaţiei dacă nu revine asupra deciziei de a retrage atribuţiile lui Lixandru