Vasile Dîncu aruncă bomba despre candidatul comun PSD-PNL la Primăria Capitalei: ”Există 2-3 nume despre care nu s-a vorbit până acum”

Președintele Consiliului Național PSD, Vasile Dîncu, a vorbit joi seară despre candidatul comun PSD-PNL la alegerile pentru Primăria Capitalei.

14 mart. 2024, 23:11
Vasile Dîncu aruncă bomba despre candidatul comun PSD-PNL la Primăria Capitalei: ”Există 2-3 nume despre care nu s-a vorbit până acum”

Vasile Dîncu aruncă bomba despre candidatul comun PSD-PNL la Primăria Capitalei. Social-democratul a subliniat că pe lista potențialilor candidați pentru Primăria Capitalei nu se mai află niciunul dintre numele care s-au vehiculat până acum.

Citește și Gabriela Firea tună și fulgeră după Marcel Ciolacu nu a ales-o candidat la Primăria Capitalei! „Nu a luptat suficient pentru mine. Pot bănui de ce”

Vasile Dîncu aruncă bomba despre candidatul comun PSD-PNL la Primăria Capitalei

Mai mult, el a afirmat că liderii coaliției vor relua luni discuțiile, deoarece în ședința de joi nu au ajuns la niciun rezultat.

Decizia de bază este aceasta. Cum se va potrivi cu realitatea electorală din București, aceasta este întrebarea. Să vedem dacă un candidat comun – și care candidat comun – ar putea să facă o sumă d electorate care să ducă la victorie. Deocamdată nu avem un nume, analizăm, facem proiecte, sondaje, mai avem focus grupuri. Încercăm, pentru că avem o dificultate: cele două electorate comunică foarte puțin, o treime din electorat ar putea să meargă de la un candidat la altul. Un candidat independent, care se află între PSD și PNL ar fi bun pentru asta”, a declarat Vasile Dâncu.

Liderul Consiliului Național PSD a ținut să precizeze că nu este înțelept ca Gabriela Firea (PSD) sau Sebastian Burduja (PNL) să candideze la Primăria Capitalei, pentru că nu ar primi voturi de la electoratul celuilalt partid.

„Există câteva nume, dar acestea pot fi lansate doar după ce avem acceptul lor și niște minime studii. Ar putea să se nască un alt model, de gospodar pentru București. Nu ar trebui să aibă ambiții politice, ar trebui să fie un ambasador pentru România. Cred că avem 2-3 nume care, dacă s-ar angrena la un proiect comun, ar putea să-l reprezinte foarte bine. Nu sunt nume despre care să se fi vorbit public”, a mai spus docial-democratul.

PSD nu îl susține pe Piedone la Primăria Capitalei. Ciolacu: Dacă va fi o candidatură comună, nu e nici Firea, nici Burduja

PSD nu îl va susţine pe Cristian Popescu Piedone la Primăria Capitalei, au precizat surse politice dinspre PSD. Dacă în şedinţa coaliţiei se decid candidaturi separate ale PNL şi PSD pe Bucureşti, atunci social-democraţii vor merge cu Gabriela Firea, în schimb, dacă vor fi candidaturi comune, candidatul nu va fi nici Gabriela Firea nici Sebastian Burduja.

„Dacă mergem cu candidat comun, nu este nici Burduja, nici Firea”, a spus Ciolacu, fără a preciza cine ar putea fi acest candidat.

În cazul în care PNL şi PSD vor avea candidaţi separaţi, PSD va merge în cursa pentru Primăria Capitalei cu Gabriela Firea. În schimb, în cazul unei candidaturi comune cu PNL, atunci candidatul nu va fi nici Gabriela Firea, nici Sebastian Burduja din partea PNL.

Citește și Acord în coaliție. PSD și PNL merg pe liste comune la sectoare. Cine va fi candidatul comun pentru Primăria Capitalei