Vasile Dîncu, despre candidatura lui Ciolacu la prezidenţiale: „Nu-şi doreşte puterea cu orice preţ. Asta poate să-l ajute”

Fostul ministru Vasile Dîncu a declarat marţi că PSD are un scor foarte bun în sondajele de opinie și că în opinia sa principala variantă de candidat la prezidențiale este liderul formațiunii, Marcel Ciolacu.

21 dec. 2022, 09:08
Vasile Dîncu, despre candidatura lui Ciolacu la prezidenţiale: „Nu-şi doreşte puterea cu orice preţ. Asta poate să-l ajute”

„După părerea mea este un scor foarte bun ce avem în momentul acesta, este un scor între 35 şi 40. Este media noastră dintotdeauna. În condiţii de criză, credem că este foarte bună, suntem şi la guvernare. Cu un 37% pentru candidatul tău şi dacă găseşti un candidat şi o coaliţie pentru acest candidat, pentru a câştiga preşedinţia, se calculează voturi în plus din partea nehotărâţilor, a moderaţilor, de la centru, contează abilitatea de a pune candidat, de a-l profila politic şi de a face o platformă de centru stânga poate mult mai extinsă decât am făcut noi şi de a nu-ţi asuma candidatul singur ca un singur partid, că asta a fost marea noastră problemă în ultimii ani”, a spus Vasile Dîncu.

Întrebat despre scenariul unui candidat din afară, sau o susţinere pentru Mircea Geoană, Vasile Dîncu a spus că în acest moment partidul este în studiu.

”Acest lucru îl vom hotărî în luna martie, aprilie anul viitor, facem cercetări în această perioadă, focus grupuri, căutăm soluţii. Evident că prima varianta este un candidat al nostru care să se poată profila spre un scor de 50 şi ceva la sută. Prima noastră încercare şi una dintre ipotezele pe care ne cercetăm şi care mi se pare că este cea mai bună este să candidezi cu preşedintele partidului pentru că el poate să-i mobilizeze pe toţi 37% care vin la vot”, a spus el, potrivit News.ro.

Citeşte şi: Dana Budeanu, despre planul ascuns care a impins România la periferia Europei: „Când o să vrea Putin, o să intre România în Schengen, aţi înţeles? Europa va sucomba sub un nou val de imigrație”

Vasile Dîncu a menţionat că în acest moment, Marcel Ciolacu ”acţionează aşa cum trebuie”.

”Marcel Ciolacu, în acest moment, fără să se profileze ca şi candidat, are un lucru care s-ar putea să fie un avantaj, chiar dacă se spune că nu e un avantaj, are o nonşalanţă în ceea ce priveşte puterea, nu îşi doreşte puterea cu orice preţ. Chestiunea aceasta poate să îl ajute să facă echipă în jurul lui, să aducă oameni, să promoveze oameni”, a mai arătat Vasile Dîncu.

Citeşte şi: PNL îl atacă pe Petre Daea: „Nu ştiu cum e posibil să facă asemenea gafe. Pare mai degrabă duşmanul fermierilor”