Vasile Dîncu îi solicită premierului demiterea ministrului Educaţiei: Nu mă aştept ca Anisie să înţeleagă complexitatea sistemului

Vasile Dîncu i-a solicitat premierului Ludovic Orban demiterea ministrulului Educației Monica. Solicitarea politicianului a avut loc în timpul unei conferințe de presă organizate la sediul Partidului Social Democrat.

RomaniaTV.net
13 sept. 2020, 09:34
Vasile Dîncu îi solicită premierului demiterea ministrului Educaţiei: Nu mă aştept ca Anisie să înţeleagă complexitatea sistemului

”Nu mă aştept ca Monica Anisie să înţeleagă complexitatea sistemului. Este cazul, după părerea mea, nu ca ea să demisioneze, cum sugera un partener al partidului aflat la guvernare, ci să avem o demitere pur şi simplu. Doamna Anisie a spus, cu sinceritate, că nu mai înţelege nimic din ce se întâmplă în jurul ei” , susține politicianul.

Citește și: Dacian Cioloş cere DEMISIA ministrului Educaţiei. „Anisie ar trebui să plece. Până ieri, era nevoie de pepsiglas, azi nu mai trebuie”

De asemenea, Dîncu susține că ministrul Educației nu poate rezolva problema din minister deoarece aceasta este o parte a problemei. 

”Ce ar putea să facă? Să lasă locul liber altuia care înţelege mai bine ce se întâmplă. Nu poate fi lăsat totul doar pe seama Guvernului, dar procesul ăsta e condus de Guvern şi e nevoie de viziune. Dna Anisie nu poate rezolva asta pentru că e parte a problemei, de asta nu găseşte soluţii. Din cauza unei lipse de viziune, a unei concepţii despre educaţie, care s-a văzut din prima săptămână, când a umilit o profesoară. Cerem premierului Ludovic Orban demiterea ministrului Educaţiei”, a declarat Vasile Dîncu într-o conferinţă de presă la sediul PSD

”Nu vorbim de demisie de onoare, ci de demitere propriu-zisă. Să lase pe altul”, a precizat Dîncu.

De asemenea, Dacian Cioloș declarat că Monica Anisie ar trebui să demisioneze de urgenţă de la conducerea Ministerului Educaţiei. „După şase luni de pandemie, iar «ne-a prins iarna pe nepregătite»”, a afirmat Cioloş.