Vasile Dîncu l-a elogiat pe Nicolae Ciucă la preluarea mandatului de la Ministerul Apărării Naţionale

Premierul Nicolae Ciucă, fost ministru al Apărării, a declarat vineri, la ceremonia de preluare a conducerii ministerului de către Vasile Dîncu, că se desparte de instituţia care a fost a doua familie pentru el.

26 nov. 2021, 08:43
Vasile Dîncu l-a elogiat pe Nicolae Ciucă la preluarea mandatului de la Ministerul Apărării Naţionale

Nicolae Ciucă i-a mai transmis lui Vasile Dîncu faptul că în mandatul său au fost făcute eforturi deosebite în ceea ce priveşte învăţământul militar, dotarea Armatei cu echipamente şi tehnică militară şi pentru îndeplinirea standardelor care rezultă din statutul României de stat membru NATO.

”Domnule ministru, veţi prelua un minister ai cărui oameni aşteapă doar să le spuneţi ce misiune au”, i-a spus Ciucă, vizibil emoţionat, succesorului său la MApN.

„Vine un moment în care trebuie să te desparți de ceva anume. Astăzi, mă despart de instituția care a fost a doua familie pentru mine. Nu numai eu, dar mulți dintre voi putem spune că am petrecut mai mult timp în interiorul acestei familii, decât în sânul celei de acasă. Nu am să vorbesc despre ceea ce am făcut ci despre oamenii alături de care am făcut. Pe acești oameni am să-i respect toată viața. Domnule ministru, vă pot spune că am avut mereu în vedere oamenii, pentru că tehnica poate fi achiziționată și menținută la nivel de operabilitate, dar asta nu se întâmplă de la sine, ci prin entuziasmul oamenilor”, a mai spus Nicolae Ciucă.

La rândul său, Dîncu l-a elogiat pe Ciucă, spunând că va prelua toate proiectele pe care le are MApN şi dând asigurări că va avea un mandat sub semnul continuităţii. El a precizat că va fi interesat de calitatea vieţii şi de modul de viaţă al oamenilor.

Citeşte şi: Florin Cîţu, bilanţ în prima zi când nu mai e premier. „Poate viteza cu care am vrut eu să fac reformă a fost mult prea mare pentru cei din jurul meu”