Florin Cîţu, bilanţ în prima zi când nu mai e premier. „Poate viteza cu care am vrut eu să fac reformă a fost mult prea mare pentru cei din jurul meu”

Fostul premier Florin Cîţu consideră că viteza cu care a vrut să facă reforme a fost "prea mare" pentru cei din jurul său. Referitor la vaccinarea anti-COVID, liderul PNL este de părere că autorităţile din România au fost "victimele propriului succes".

25 nov. 2021, 23:58
Florin Cîţu, bilanţ în prima zi când nu mai e premier. „Poate viteza cu care am vrut eu să fac reformă a fost mult prea mare pentru cei din jurul meu”

Florin Cîţu a fost întrebat ce învăţăminte trage din anul 2021 care se încheie. Preşedintele PNL a vorbit despre viteza cu care a încerca să facă reforme despre care crede că este prea mare pentru societatea şi economia din România.

„Eu chiar cred că se poate face reformă în România. Dar în acelaşi timp trebuie să recunosc că poate viteza cu care am vrut eu să fac reformă a fost mult prea mare pentru cei din jurul meu, şi atunci aici trebuie ajutate lucrurile. Trebuie văzut cum facem această reformă, pentru că ea trebuie făcută… şi aici este clar că sistemul economic şi sistemul social din România doreşte reformă, doar că viteza cu care facem reforma asta este diferită, ce vrem noi faţă de sistem”, a declarat Florin Cîţu, joi seară, la TVR, conform News.ro.

Citeşte şi: Rareş Bogdan, la cuţite cu Raluca Turcan după ce a spus că n-ar fi bani pentru pensii. „Ne-a creat o problemă uriaşă. A creat o problemă pensionarilor”

Cu privire la campania de vaccinare anti-COVID-19, Florin Cîţu este de părere că autorităţile din România au fost „victimele propriului succes”. Liberalul a apreciat că implicarea directă a sa şi a celorlalţi miniştri „ca vectori de imagine” în campania de vaccinare a fost „o problemă”.

„Pentru o perioadă lungă de timp România era campioană în campania de vaccinare. După aceea, cred că am fost victimele propriului succes. În momentul în care am spus că se poate vaccina oricine cu buletinul, cam în acel moment a început să nu mai fie un succes campania de vaccinare. Dacă ne uităm la România şi ne uităm la ţările similare României ca nivel de dezvoltare, vedem că avem cam aceleaşi rezultate.

În ţările mult mai dezvoltate economic, societăţi dezvoltate, cu o istorie economică mai mare şi cu o tradiţie a democraţiei mai mare vedem un rezultat al campaniei de vaccinare mai mare. Da, e posibil să fi fost o problemă faptul că am folosit… vectorul de imagine am fost eu, au fost colegii mei din Guvern. Încercam să-i facem pe oameni să înţeleagă. La un moment dat a schimbat campania, am mers în sate şi am fost cel care a vorbit de două-trei ori cu toate cultele, ca să le implic pe toate, (…) am avut caravane de vaccinare”, a explicat Florin Cîţu, conform sursei citate.

Florin Cîţu, avertisment despre valul cinci al pandemiei. „Lumea se va relaxa şi nu se va vaccina”

Fostul premier a mai subliniat că românii au început să vaccineze în valul patru, atunci când au constatat că este „o problemă”.

„Veţi vedea şi după valul patru, când natural va scădea valul patru, lumea se va relaxa şi nu se va vaccina. Atât timp cât nu există pericolul, e complicat să-i convingi pe oameni, decât dacă faci obligatorie vaccinarea şi atunci este o altă discuţie. Dar veţi vedea că şi după valul patru, când lucrurile se vor calma, oamenii nu se vor mai vaccina”, a adăugat Florin Cîţu.

Citeşte şi: EXCLUSIV | O pană generală de curent poate avea loc oricând în România. Avertismentul lui Iulian Iancu: „DSU nu are realizat nicio simulare pentru o situaţie de avarie”

 


loading...