Vasile Dîncu, prima reacție după ce s-a speculat că va fi demis din guvern: „E o montură USR-istă” / Ministrul Apărării a susținut eventuale negocieri de pace în Ucraina

Vasile Dîncu, ministrul Apărării, a oferit o primă reacție, pe fondul speculațiilor despre o posibilă demitere din cabinetul Nicolae Ciucă. 

13 oct. 2022, 18:56
Vasile Dîncu, prima reacție după ce s-a speculat că va fi demis din guvern: „E o montură USR-istă” / Ministrul Apărării a susținut eventuale negocieri de pace în Ucraina
Alertă maximă chiar lângă România! Anunţ de ultimă oră al minsitrului Apărării

Afirmațiile lui Vasile Dîncu despre necesitatea unor negocieri de pace, pentru încheierea războiului din Ucraina, au inflamat USR. Astfel, partidul lui Cătălin Drulă a cerut cu insistență demiterea oficialului PSD din Cabinetul Nicolae Ciucă.

Mai mult, zilele trecute, Marcel Ciolacu și Klaus Iohannis au comentat afirmațiile lui Vasile Dîncu și au susținut că responsabilul de la MApN a greșit.

Astfel, pe fondul speculațiilor despre o posibilă demitere, Vasile Dîncu a reacționat, joi, 13 octombrie, într-un interviu oferit pentru TVR Info.

„Este o montură useristă. Liderii noștri au răspuns la niște întrebări meșteșugit puse ca să se poată răspundă mai ales așa”, a declarat Vasile Dîncu.

Ministrul Apărării a mai transmis că nu i-a cerut nimeni demisia iar când a fost întrebat dacă crede că o să i-o ceară cineva, intervenția telefonică s-a întrerupt.

 

Declarațiile lui Vasile Dîncu au deranjat USR, mare susținător al lui Volodimir Zelenski și al războiului din Ucraina

 

Iată declarațiile lui Vasile Dîncu, din 8 octombrie, care au inflamat tabăra USR:

„Sigur, e vorba de o negociere complexă (…) Ţările lumii, NATO, Statele Unite să negocieze pentru Ucraina garanţii de securitate şi o pace cu Rusia.

Singură Ucraina nu va putea să negocieze cu Rusia, deoarece clasa politică din Ucraina în momentul acesta nu poate să îşi permită, să-şi asume (…) pierderea de teritorii, o pierdere injustă până la urmă de teritorii. Ar fi o înfrângere prea mare pentru politică”, a declarat Vasile Dîncu.

Dîncu a declarat de asemenea că „Rusia are resurse să prelungească războiul” și că „ideal ar fi să se ajungă la o situaţie de negociere, chiar dacă s-ar ajunge la un conflict îngheţat, negocierea tot ar face mai mult bine decât ceea ce se întâmplă acum, distrugerea de vieţi omeneşti, de bunuri”.