Gigi Becali şi Vasile Geambazi, audiaţi la DNA sub acuzaţia de spălare de bani. Miza: o despăgubire ANRP de 60 de milioane de euro

Gigi Becali şi nepotul său preferat, Vasile Geambazi, au ajuns, marți dimineață, la DNA, unde au fost audiaţi în calitate de suspecţi într-un dosar referitor la o afacere imobiliară. Miza este un teren din Voluntari, vândut cu un milion de euro, dar pentru care statul a ajuns sa plateasca 60 de milioane de euro.

19 nov. 2019, 08:16
Gigi Becali şi Vasile Geambazi, audiaţi la DNA sub acuzaţia de spălare de bani. Miza: o despăgubire ANRP de 60 de milioane de euro

UPADTE 3: „Dacă judecătorul a dat… Curtea Supremă a decis despăgubirile, nu eu! Bă, suntem în post! Voi credeţi că dracii stau? Nu le convine când văd biserici, rugăciune şi acţionează! Eu sunt acuzat că am primit banii de la Vasile Geambazi, el de la mine, adică am spălat bani”, a declarat Gigi Becali după ce a fost audierea de la DNA.

UPDATE 2: La DNA a sosit și Gigi Becali, cu Bentley și îmbrăcat în trening! „Nu știu ce s-a întâmplat! Îmi e frică foarte mare! Tremur de frică. Am spălat bani cu nepotul meu. S-au dus banii din contul meu în contul nepotului. Am spălat bani! Hai, la revedere!”, a spus Gigi Becali înainte să fie audiat de către procurorii DNA.

UPDATE 1: Vasile Geambazi a declarat la ieșirea de la audieri că procurorii îl acuză de spălare de bani: „Eu am luat banii de la Ministerul de Finanțe, prin hotărâre judecătorească. Dacă banii de la Ministerul de Finanțe sunt bani negri.. Banii i-am încasat eu, nu Gigi și i-am investit inclusiv la Steaua”.

Gigi Becali a cumparat in 2006 un teren de 21 de hectare in Voluntari, pe care apoi l-a vandut nepotului sau, Vasile Geambazi, cu un milion de euro.

Gigi Becali, necazuri în familie. Nepotul său, ANCHETAT de autorităţi după un tun de 75 de milioane de EURO

Intre cei doi a avut loc un schimb de cesionari si imputerniciri care, la final, s-a incheiat cu Geambazi proprietar al terenului si cu Becali imputernicit sa ceara de la ANRP despagubiri pe motiv ca nu putea folosi respectivul teren.

ANRP, obligată să plătească o despăgubire supraevaluată unui nepot al lui Gigi Becali

O primă evaluare a stabilit ca terenul ar valora 20 de milioane de euro. ANRP nu a vrut sa plateasca, iar Vasile Geambazi a dat in judecata statul. Ba, mai mult, a adus o noua evaluare din care reiesea ca terenul valora de acum 60 de milioane de euro! Magistratii i-au dat castig de cauza, iar Vasile Geambazi urma sa incaseze 60 de milioane de euro. Comisia Centrala pentru Stabilirea Despagubirilor a contestat decizia la ICCJ, dar cererea a fost respinsă.