Vasile Mogoş, aflat de la cinci ani în Italia, îşi doreşte să revină în România: „Când vin în ţară, pup pământul”

Vasile Mogoş, în vârstă de 27 de ani, este un vasluian care a jucat fotbal numai în Italia, încă de când s-a mutat în această ţară alături de familia lui. Fotbalistul a repetat în nenumărate rânduri că abia aşteaptă să se întoarcă în România. 

RomaniaTV.net
25 mai 2020, 16:08
Vasile Mogoş, aflat de la cinci ani în Italia, îşi doreşte să revină în România: „Când vin în ţară, pup pământul”

Vasile Mogoş a plecat de la vârsta de cinci ani în Italia, unde s-a stabilit cu familia. Acolo a luat-o de jos în fotbal, din liga a 5-a. Acum joacă la Cremonese, în Serie B, şi are o selecţie la naţionala României. 

Vasile Mogoş a ajuns se stabilească în Italia, după ce tatăl său a suferit un accident, şi până la urmă s-a mutat alături de întreaga familie. Jucătorul născut în Vaslui şi-a făcut aproape toate vacanţele în România.

Citeşte şi: Veste MARE pentru MICROBIŞTI. Serie A se reia pe 13 IUNIE

„Trebuia să vin în iunie şi mi-e ciudă că nu vin pentru că mi-e dor, cu situaţia asta delicată prefer să stau aici să nu fac prostii şi mi-e dor de miros. Când vin în ţară, când cobor din avion, pup pământul jos, mi-e dor de ţară, de mâncare, să mă duc la magazin să cer pastramă, cârnaţi, să mănânc o sămânţă, să joc un şah, o damă, d-asta mi-e dor!

Asta e vacanţa mea, nu să mă destrăbălez, să stau cu băieţii, cu verişorii mei, cu fraţii mei, să stau la ţară, să facem un grătar şi să stăm toţi împreună să povestim amintirile pe care le avem.

Mi-aş dori ca într-o zi să iau un camion ceva să umblu toată România, când eram mai mic făceam aşa, dar vreau să văd toată România, toate peisajele, cum mi-au spus mama şi tata că România e foarte frumoasă. Mi-e îmi place România şi când pot, mă întorc întotdeauna. Şi iarna asta m-am întors de anul nou”, a declarat Vasile Mogoş pentru Telekom Sport.

Citeşte şi: Şoc în fotbalul românesc, a murit la doar 40 de ani. A suferit un stop cardiac

Vasile Mogoş a ajuns în Italia în 1999 şi a început fotbalul la o academie din San Damiano. În toată cariera a evoluat doar în ligile inferioare din Italia, la Asti, Real Vicenza, Delta Port Tolle, Lumezzane, Teramo, Reggiana, Ascoli şi, acum, la Cremonese. Fotbalistul a fost la un pas să ajungă la FC Vaslui, în 2007, fiind dorit de Dorinel Munteanu, dar transferul a căzut.