Vasile Oprișan, fostul șef al IPJ Bacău demis după asasinatele de la Onești, a fost repus pe aceeași funcție în Mehedinți

Vasile Oprișan, demis de la conducerea IPJ Bacău, după tragedia de la Onești, în care doi muncitori au fost sechestrați și uciși într-un apartament, a fost repus pe un post similar, la IPJ Mehedinți.

06 sept. 2021, 15:37
Vasile Oprișan, fostul șef al IPJ Bacău demis după asasinatele de la Onești, a fost repus pe aceeași funcție în Mehedinți

După tragedie, Vasile Oprișan a fost transferat ca director adjunct la Direcția de Cabinet a Inspectoratului General de Poliție.

Se pare că ar fi vorba de o delegare pe perioadă determinată, și anume doar două luni.

În martie 2021, Oprișan a fost demis de ministrul de Interne, Lucian Bode, dupa crima dublă petrecută la Onesti, chiar dacă nu se afla la comanda IPJ Bacău, fiind câteva zile liber pentru a se ocupa de înmormântarea mamei.

După aproape șase luni, ancheta declanșată pentru a se stabili care au fost greșelile și cine e responsabil pentru invervenția defectuoasă a polițiștilor, dar nu s-a ajuns la nicio concluzie.

Dupa ce a fost demis de la IPJ Bacau, chestorul Oprisan a fost transferat la Bucuresti, unde a fost numit director adjunct la Directia de Cabinet a Inspectoratului General de Politie.

Crimele de la Onești 

Reamintim că doi muncitori, care lucrau într-un apartament din Oneşti, au fost luaţi ostatici şi apoi ucişi de un bărbat de 68 ani, fost proprietar al apartamentului în care aştia făceau reparaţii. La faţa locului au venit forţele de ordine, dar şi un negociator, care a încercat, mai multe ore, să îl determine pe bărbat să renunţe la intenţiile sale.

După mai multe ore de sechestru, una dintre victime a încercat să îl atace pe cel care i-a sechestrat, moment în care a fost înjunghiată. Ulterior, a fost atacat cu cuţitul şi înjunghiat şi al doilea bărbat a fost sechestrat. Atunci, forţele de ordine au intrat în apartament şi l-au împuşcat pe agresor. Una dintre victime a fost declarată decedată la faţa locului, iar a doua a murit la spital. Agresorul a fost internat în spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.