Vasilescu, BNR: Unui premier tehnocrat i-ar fi greu „să facă echilibristică” la Palatul Victoria

Un premier are nevoie de sprijin politic, din partea unui partid puternic sau a unei coaliţii, iar unui tehnocrat i-ar fi greu să facă echilibristică la Palatul Victoria şi să împace "toate speranţele, interesele şi nevoile de acolo", apreciază Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului BNR.

RomaniaTV.net
06 feb. 2012, 09:30
Vasilescu, BNR: Unui premier tehnocrat i-ar fi greu „să facă echilibristică” la Palatul Victoria

„Eu am stat un an în Palatul Victoria, fiind consilier al premierului din 2000, Mugur Isărescu. Am plecat de acolo cu convingerea că în România un premier şi un Guvern trebuie să fie susţinuţi de partide. Personal, nu cred în ideea Guvernului de tehnocraţi, pentru că dacă nu ai în spate ca prim-ministru un partid care să te susţină şi să fie un partid puternic sau coaliţie de partide care să te susţină, este greu să faci echilibristică la Palatul Victoria şi să împaci toate speranţele, toate interesele şi toate nevoile de acolo. Pentru că şi speranţele sunt mari şi interesele sunt mari şi nevoile sunt şi mai mari”, a spus Vasilescu la RFI, întrebat dacă s-ar impune un premier tehnocrat.

Întrebat care ar trebui să fie prioritatea zero a viitorului guvern, consilierul guvernatorului BNR, Adrian Vasilescu, a precizat faptul că BNR nu se amestecă în numirea premierului, nu dă nici măcar sugestii.

De asemenea, acesta a ţinut să  clarifice faptul că noul premier nu va fi Mugur Isărescu.