Vaslui: 11 primari PDL, acuzaţi că au reţinut buletinele oamenilor pentru a-i împiedica să voteze

Anchete în 11 primării din judeţul Vaslui după ce edilii au fost acuzaţi că au reţinut cărţile de identitate ale oamenilor pentru a nu putea vota duminică la referendum. Primarii neagă însă că ar fi recurs la astfel de practici şi susţin că totul este o diversiune creată de USL.

RomaniaTV.net
26 iul. 2012, 06:56
Vaslui: 11 primari PDL, acuzaţi că au reţinut buletinele oamenilor pentru a-i împiedica să voteze

„Avem un domn subprefect din Vaslui care a lansat o diversiune fabricată în laboratoarele USL. Nu există primar PDL care să fi făcut un astfel de gest”, a declarat preşedintele PDL Vaslui, Dan Marian.

Poliţiştii vasluieni au demarat însă cercetări pentru a stabili dacă suspiciunile si confirmă sau nu. În vizorul lor sunt 11 comune, toate conduse de primari PDL.

„Poliţiştii vor verifica dacă pe raza mai multor comune din judeţ dacă există cărţi de identitate reţinute de reprezentanţi ai primăriilor”, a precizat Mihaela Ştraub, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

La Galaţi, un angajat al Direcţiei de Sănătate Publică e anchetat după ce ar fi promis intrarea gratuită la piscină a celor care nu vor vota. Un localnic din comuna Tuluceşti le-ar fi promis celor care nu merg la referendum sume cuprinse între 50 şi 100 de lei.

Infracţiunea de a împiedica dreptul de participare la referendum se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani şi interzicerea unor drepturi.

Citeşte şi: Absenţa la vot, plătită cu sume între 50 şi 100 lei