VASLUI. Adolescent strivit de un mal de pământ, în stare gravă la spital

Un adolescent în vârstă de 17 ani, din Bârlad, a ajuns în stare gravă la spital, miercuri după-amiază, cu politraumatism prin strivire, după ce un mal de pământ s-a prăbuşit peste el în timp ce muncea ilegal la săpatul unui şanţ în municipiul Bârlad.

RomaniaTV.net
14 oct. 2011, 17:26
VASLUI. Adolescent strivit de un mal de pământ, în stare gravă la spital

Potrivit primelor informaţii oferite de poliţişti, adolescentul de 17 ani se afla împreună cu alte trei persoane la un imobil particular din municipiul Bârlad pentru a săpa un şanţ necesar realizării racordului respectivei case la reţeaua de canalizare a imobilului.

La un moment dat, unul din malurile şanţului s-a surpat peste tânăr, care s-a dezechilibrat şi a căzut cu bărbia în lama unei sape. În scurt timp de la accident, adolescentul a fost preluat de o ambulanţă şi transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.

„Pacientul a ajuns la spital cu politraumatism prin strivire şi o plagă submentonieră, provocată în timpul căderii cu bărbia în lama acelei sape. Tânărul a fost stabilizat şi urmează să fie supus unei intervenţii chirurgicale pentru a-i fi cusută plaga”, a declarat, miercuri, directorul medical al Spitalului de Urgenţă Bârlad, Gabriela Daniş.

Inspectoratul Teritorial de Muncă Vaslui va declanşa o anchetă în acest caz, având în vedere că adolescentul muncea fără forme legale la executarea acelor lucrări pentru realizarea branşamentului imobilului la reţeaua de canalizare.