Vaslui: Ambulanţe blocate în nămeţi, în drum spre pacienţi dependenţi de oxigen

Două ambulanţe din Vaslui, care se deplasau spre pacienţi dependenţi de oxigen a căror aparatură nu mai poate funcţiona din cauza întreruperii curentului, au rămas blocate, duminică, în nămeţi, una spre localitatea Chiţoc, iar cealaltă spre satul Corni - Albeşti.

RomaniaTV.net
16 dec. 2012, 10:55
Vaslui: Ambulanţe blocate în nămeţi, în drum spre pacienţi dependenţi de oxigen

Potrivit Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Vaslui, prima ambulanţă, care se deplasa la o urgenţă de cod roşu spre localitatea Chiţoc, a rămas înzăpezită la aproximativ trei kilometri de municipiul Vaslui, într-o zonă împădurită de pe drumul judeţean ce duce spre Poiana Căprioarei.

Cea de-a doua autosanitară nu a mai putut înainta din localitatea Albeşti spre Corni – Albeşti, după ce drumul judeţean care leagă cele două sate a fost blocat de viscol.

În ambele cazuri este vorba despre urgenţe de cod roşu la pacienţi dependenţi de oxigen, a căror aparatură nu mai funcţionează din cauza întreruperii alimentării cu energie electrică.

Pentru ca tubul de oxigen să ajungă la bolnavul din Chiţoc, s-a apelat la sprijinul unui club Off-Road, care a luat în maşină asistenta cu tubul de oxigen al ambulanţei pentru a ajunge la persoana dependentă de oxigen.

Din momentul în care vor ajunge la pacienţi, echipajele de salvare vor avea la dispoziţie o oră pentru a prelua şi apoi a ajunge cu cei doi pacienţi la spital, în condiţiile în care încărcătura din tuburile de oxigen ale ambulanţelor nu ţine mai mult de 60 de minute. În caz contrar, susţin reprezentanţii SAJ Vaslui, cei doi bolnavi riscă să intre în insuficienţă respiratorie, ceea ce le-ar putea fi fatal.

Nouă judeţe din Moldova, inclusiv Vasluiul, se află sub incidenţa unui cod galben de ninsori şi viscol până luni, la ora 10.00. Vasluiul, alături de Suceava şi Botoşani, sunt cele mai afectate judeţe, aici fiind mai multe drumuri naţionale blocate.