Vaslui: Aproape 3.000 de pensionari, executaţi silit de Casa Judeţeană de Pensii

Peste 2.700 de pensionari sunt executaţi silit de Casa Judeţeană de Pensii Vaslui din cauza datoriilor înregistrate la bănci, primării sau la Finanţe Publice, numărul celor cu popriri înfiinţate pe pensii dublându-se faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

RomaniaTV.net
06 feb. 2013, 18:27
Vaslui: Aproape 3.000 de pensionari, executaţi silit de Casa Judeţeană de Pensii

Casa Judeţeană de Pensii (CJP) Vaslui are înfiinţate un număr de 2.737 popriri pe drepturile băneşti ale pensionarilor, în urma solicitărilor venite în special din partea executorilor judecătoreşti pentru neplata unor rate la instituţiile de credit. Acestora li se adaugă cererile de executări silite transmise de primăriile din judeţ pentru neplata impozitelor locale şi de Direcţia Generală a Finanţelor Publice Vaslui.

Practic, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, numărul pensionarilor executaţi silit de CJP Vaslui s-a dublat, la fel ca şi sumele reţinute din pensii.

„Instituţia noastră este obligată, la cererea creditorilor, să procedeze la indisponibilizarea sumelor care fac obiectul popririlor înfiinţate de organele de executare, percum şi la virarea sumele astfel reţinute în conturile indicate de acestea. Lunar, Casa Judeţeană de Pensii Vaslui înregistrează aproximativ 300 de popriri noi, ceea ce a făcut ca, în ultimul an, numărul pensionarilor executaţi silit să se dubleze”, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al CJP Vaslui, Loredana Enache.

Suma totală reţinută în ianuarie pentru cei 2.737 de pensionari vasluieni executaţi silit se ridică la peste 350.000 lei, faţă de 100.000 de lei, cît a reţinut CJP Vaslui în februarie anul trecut de la 1.540 de pensionari.