Vaslui: Doar 12 candidaţi au fost admişi în urma rezolvării contestaţiilor depuse la bacalaureat

Doar 12 candidaţi au reuşit să obţină note mai mari care să le asigure promovarea examenului de bacalaureat în urma rezolvării celor 251 de contestaţii depuse în judeţul Vaslui la sesiunea din toamnă, procentul final de promovabilitate fiind de 35,78.

RomaniaTV.net
05 sept. 2012, 14:12
Vaslui: Doar 12 candidaţi au fost admişi în urma rezolvării contestaţiilor depuse la bacalaureat

Promovabilitatea la sesiunea de toamnă a bacalaureatului este de 35,78 la sută, în creştere cu 72 de sutimi faţă de rezultatele iniţiale comunicate de Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Vaslui înaintea rezolvării contestaţiilor.

Practic, din cei peste 120 de candidaţi care au depus 251 de contestaţii la nivelul judeţului Vaslui, doar 12 au obţinut note mai mari care să le asigure şi promovarea examenului de bacalaureat.

„Din cele 251 de teze trimise la recorectat la Piatra-Neamţ, un număr de 68 au suferit modificări. Paradoxal, 42 din aceste teze, majoritatea la istorie şi matematică, au primit punctaj mai mic faţă de nota iniţială. Până la urmă, soluţionarea contestaţiilor a modificat procentul de promovabilitate aşa cum era de aşteptat, adică în jur de un procent, aşa cum s-a întâmplat la fiecare sesiune a bacalaureatului”, a declarat, miercuri, inspectorul general adjunct al ISJ Vaslui, Doru Bălan.

Faţă de rezultatele din sesiunea de vară a examenului de bacalaureat, când s-a înregistrat o promovabilitate de 49 la sută în judeţul Vaslui, procentul celor care au obţinut diploma de bacalaureat în toamnă este cu aproape 14 la sută mai mic, o diferenţă normală comparativ şi cu anii din urmă.