Vaslui: Liceeni evacuaţi din şcoală din cauza infiltraţiilor apărute după topirea zăpezii

Peste 120 de elevi ai unui liceu de elită din municipiul Vaslui au fost evacuaţi, marţi, de la ultimul etaj al clădirii în care învăţau după ce au început să apară infiltraţii prin tavan, iar apa a început să curgă în sălile de clasă odată cu topirea zăpezii de pe acoperiş.

RomaniaTV.net
21 feb. 2012, 16:09
Vaslui: Liceeni evacuaţi din şcoală din cauza infiltraţiilor apărute după topirea zăpezii

Conducerea Liceului „Mihail Kogălniceanu” Vaslui a dispus evacuarea tuturor celor peste 120 de elevi care învăţau la ultimul etaj al unităţii de învăţământ din cauza infiltraţiilor de apă apărute prin tavanul celor cinci săli de clasă, măsură luată pentru a nu periclita siguranţa şi sănătatea elevilor şi a profesorilor.

Problemele la ultimul etaj al liceului vasluian au apărut odată cu încălzirea vremii, care a favorizat topirea zăpezii de pe acoperişul clădirii şi, implicit, apariţia infiltraţiilor prin tavan.

„Acoperişul de pe clădirea liceului a fost prost construit, având o pantă de scurgere foarte mică, ceea ce face ca apa să băltească pe şarpantă şi apoi să se infiltreze prin tavanul clădirii. Noi am solicitat la primărie încă de acum patru ani să fie schimbată şarpanta pentru că, în caz contrar, astfel de probleme vom avea de fiecare dată când se topesc zăpezile. Pe lângă apa care se scurge în sălile de clasă a apărut deja şi mucegaiul pe pereţi, ceea ce este foarte periculos pentru elevi”, a declarat, marţi, directorul Liceului „Mihail Kogălniceanu” Vaslui, Gheorghe Cârjă.

Cei 120 de elevi care învăţau la ultimul etaj al liceului vasluian au fost mutaţi în laboratoare ale instituţiei de învăţământ pentru a nu pierde orele de curs. Aceştia urmează să revină în sălile de clasă în aproximativ o lună, după ce conducerea liceului va reuşi să văruiască toate sălile de clasă.


loading...