VASLUI: Numărul donatorilor de sânge s-a dublat în aceste zile

Numărul donatorilor de sânge din judeţul Vaslui aproape s-a dublat în ultimele zile faţă de perioadele obişnuite ale anului, mulţi dintre aceştia fiind persoane cu o situaţie materială precară, care se bucură de tichetele de masă primite în schimbul sângelui donat.

RomaniaTV.net
22 dec. 2011, 17:56
VASLUI: Numărul donatorilor de sânge s-a dublat în aceste zile

Centrul Judeţean de Transfuzii Sanguine (CJTS) Vaslui a fost luat cu asalt în această perioadă când numărul donatorilor ajunge şi la 40 de persoane pe zi, faţă de o medie de 20 donatori în zilele obişnuite ale anului, potrivit Mediafax.

Pe lângă donatorii fideli şi membrii de familie ai persoanelor aflate în spital şi care au nevoie de transfuzii de sânge, au apărut şi donatorii cu o situaţie materială precară. Pentru 450 de ml de sânge donat, aceştia se bucură de cele şapte tichete cadou oferite, în valoare de 63 de lei, şi cu care îşi pot face o serie de cumpărături pentru sărbătorile de iarnă.

Este o perioadă a anului când numărul donatorilor de sânge creşte semnificativ, însă şi consumurile sunt mai mari, fiind o cerere mare din partea spitalelor. Ne-am obişnuit ca, pe lângă donatorii noştri fideli, să apară şi cei ocazionali. Este vorba de aparţinătorii celor aflaţi în spitale şi care au nevoie de transfuzii, dar şi de persoanele cu venituri reduse care ne trec pragul în special pentru beneficiile obţinute, adică tichete de masă, o zi liberă la serviciu şi o reducere de 50 % la transportul în comun„, a declarat, joi, directorul CJTS Vaslui, Violeta Nistor.

Potrivit sursei citate, numărul donatorilor în judeţul Vaslui este mai mare comparativ şi cu ultimii ani.