Vaslui: Profesorul care a băgat în spital un elev, riscă excluderea din învăţământ

Profesorul care ar fi lovit un elev în vârstă de 12 ani, transportat ulterior cu ambulanţa la spital, riscă excluderea din învăţământ dacă se va dovedi că este vinovat de abuzul fizic comis asupra copilului.

RomaniaTV.net
02 dec. 2011, 18:47
Vaslui: Profesorul care a băgat în spital un elev, riscă excluderea din învăţământ

Responsabilitatea sancţionării profesorului de la şcoala din Şerboteşti, acuzat că ar fi lovit un elev cu palma peste faţă, aparţine în totalitate Consiliului de Administraţie al unităţii de învăţământ coordonatoare, fără implicarea altor factori de răspundere, potrivit Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Vaslui, informează Mediafax.

„Din ceea ce am constatat chiar noi, cei din conducerea Inspectoratului Şcolar Vaslui, în urma propriei anchete făcută la acea şcoală, intenţia profesorului de a lovi a existat. Acest aspect este suficient pentru a se convoca comisia de disciplină la nivelul şcolii coordonatoare care să ia în discuţie cazul. După finalizarea anchetei, se va intra într-un proces de vot al Consiliului de Administraţie, care va hotărî sancţiunea ce trebuie aplicată profesorului”, a declarat, vineri, inspectorul general al ISJ Vaslui, Mihaela Cososchi.

Potrivit conducerii ISJ Vaslui, Consiliul de Administraţie al şcolii coordonatoare, din care fac parte reprezentanţi ai Consiliului Local, Comitetului de Părinţi şi Consiliului Profesoral, poate vota de la sancţionarea prin mustrare şi până la excluderea din învăţământ a profesorului.

Un elev în vârstă de 12 ani a ajuns cu ambulanţa la spital, după ce ar fi fost lovit de un profesor cu palma peste faţă, provocându-i o hemoragie nazală. Din cele declarate de colegii băiatului care au asistat la incident, profesorul ar fi vrut să-l lovească pe băiat cu palma peste cap, însă elevul s-a ferit astfel încât acea lovitură a primit-o peste faţă.

Ulterior, copilul s-a dus acasă şi a povestit părinţilor cele întâmplate la şcoală, tatăl elevului sunând la numărul de urgenţă 112 pentru a solicita o ambulanţă. Deşi diagnosticat de echipajul medical de pe autosanitară cu policontuzii prin agresiune, medicii de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui, acolo unde băiatul a fost transportat cu ambulanţa, au constatat că elevul nu necesită internarea în unitatea spitalicească.