Vaslui: Tânăr reţinut pentru tentativă de omor, după ce a înjunghiat un cuplu, din greşeală

Un tânăr în vârstă de 23 de ani, din localitatea vasluiană Rînzeşti, a fost reţinut, joi, pentru tentativă de omor calificat, după ce a înjunghiat un cuplu care mergea pe un drum din Urdeşti şi care a nimerit, din greşeală, între două grupări implicate într-o încăierare.

RomaniaTV.net
16 aug. 2012, 18:30
Vaslui: Tânăr reţinut pentru tentativă de omor, după ce a înjunghiat un cuplu, din greşeală

Potrivit primelor cercetări desfăşurate de poliţişti şi procurori, conflictul a izbucnit în discoteca organizată în localitatea Urdeşti, când două grupuri de tineri s-au luat la bătaie pe ringul de dans.

La un moment dat, una dintre grupări a părăsit localul şi a încercat să plece cu maşina cu care venise la discotecă din localitatea Rînzeşti. Numai că cealaltă grupare a ieşit din local şi a început să arunce cu pietre în autoturism, fapt pentru care tânărul de 23 de ani, aflat la volan, a oprit maşina şi a coborât cu un cuţit de bucătărie în mână.

În acel moment, susţin anchetatorii, prin zona respectivă treceau un bărbat de 44 de ani, însoţit de două femei, una dintre ele fiind soţia acestuia. Fără să realizeze că cele trei persoane nu fac parte din grupul de tineri cu care se afla în conflict, tânărul, aflat şi sub influenţa băuturilor alcoolice, a lovit cu cuţitul, rănindu-i atât pe bărbatul de 44 ani, cât şi pe soţia acestuia.

Ulterior, cele două victime au fost transportate la spital, iar tânărul a plecat cu maşina spre domiciliul din localitatea Rînzeşti.

Din cele declarate de autor, mai întâi a lovit victima cu pumnul, în conflict intervenind şi soţia, care a încercat să-l oprească pe tânăr, suferind o plagă tăiată la nivelul falangelor. În ceea ce-l priveşte pe bărbatul de 44 de ani, acesta a suferit o plagă penetrantă înjunghiată la nivelul toracelui, fiindu-i pusă viaţa în pericol. În consecinţă, pe numele autorului, care şi-a recunoscut fapta şi a fost cooperant pe timpul derulării anchetei, a fost emisă ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore sub acuzaţia de tentativă de omor calificat„, a declarat, joi, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui, Ovidiu Berinde.

Preluat în stare gravă din faţa discotecii din Urdeşti, bărbatul de 44 de ani se află internat în prezent la Spitalul de Urgenţă Bârlad, unde medicii l-au diagnosticat, pe lângă acea plagă înjunghiată, şi cu pneumotorax, fiind depistată prezenţa aerului între plămâni şi cutia toracică.