Vaslui: Un adolescent, la spital după ce un mal s-a prăbuşit peste el

Un adolescent în vârstă de 17 ani, din Bârlad, a ajuns în stare gravă la spital, miercuri după-amiază, cu politraumatism prin strivire, după ce un mal de pământ s-a prăbuşit peste el în timp ce muncea ilegal la săpatul unui şanţ în municipiul Bârlad.

RomaniaTV.net
16 mai 2012, 13:58
Vaslui: Un adolescent, la spital după ce un mal s-a prăbuşit peste el

Potrivit primelor informaţii oferite de poliţişti, adolescentul de 17 ani se afla împreună cu alte trei persoane la un imobil particular din municipiul Bârlad pentru a săpa un şanţ necesar realizării racordului respectivei case la reţeaua de canalizare a imobilului.

La un moment dat, unul din malurile şanţului s-a surpat peste tânăr, care s-a dezechilibrat şi a căzut cu bărbia în lama unei sape. În scurt timp de la accident, adolescentul a fost preluat de o ambulanţă şi transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.

„Pacientul a ajuns la spital cu politraumatism prin strivire şi o plagă submentonieră, provocată în timpul căderii cu bărbia în lama acelei sape. Tânărul a fost stabilizat şi urmează să fie supus unei intervenţii chirurgicale pentru a-i fi cusută plaga”, a declarat, miercuri, directorul medical al Spitalului de Urgenţă Bârlad, Gabriela Daniş.

Inspectoratul Teritorial de Muncă Vaslui va declanşa o anchetă în acest caz, având în vedere că adolescentul muncea fără forme legale la executarea acelor lucrări pentru realizarea branşamentului imobilului la reţeaua de canalizare.