Declaraţie ŞOCANTĂ a vasluianului care şi-a ucis fiica: A vrut să o facă pe mama copilei să sufere

Bărbatul de 42 de ani, din localitatea vasluiană Satu Nou, care, duminică, şi-a ucis cu o sapă fiica de cinci ani, le-a mărturisit anchetatorilor că a recurs la acest gest pentru că a vrut să o facă pe mama copilei să sufere, după ce femeia l-a părăsit, fiind plecată la muncă în Anglia.

RomaniaTV.net
29 oct. 2012, 16:33
Declaraţie ŞOCANTĂ a vasluianului care şi-a ucis fiica: A vrut să o facă pe mama copilei să sufere

Potrivit cercetărilor desfăşurate de anchetatori, Vasile Larion şi-a lovit atât fiica, cât şi pe bunicul patern al copilei cu muchia unei sape, fiecare primind câte două lovituri în zona capului.

Copila de cinci ani a murit aproape pe loc, în timp ce bunicul copilei, în vârstă de 66 de ani, a ajuns în comă la spital, medicii fiind rezervaţi în privinţa şanselor de supravieţuire ale acestuia.

Incidentul a avut loc în gospodăria tatălui agresorului, acolo unde locuiau de mai multă vreme fetiţa şi cei doi fraţi ai ei, în vârstă de 17, respectiv 18 ani.

Reţinut de procurori pe bază de ordonanţă, Vasile Larion a mărturisit, după câteva ore de audieri, că a recurs la gestul abominabil pentru a o face pe mama copilei să sufere, după ce femeia l-a părăsit, fiind plecată la muncă în Anglia. „După multiple discuţii, cel care şi-a ucis fiica de cinci ani m-a uimit cu ce explicaţie a dat pentru gestul său: „Am vrut să o fac pe mama copilei să sufere”. Ca procuror criminalist, care a văzut mule în activitatea sa, pot să vă spun că m-a întors pe dos acest caz. Nu pot să-mi revin după ce am văzut cu câtă cruzime un om a putut să-şi omoare propriul copilaş, lipsit de orice apărare”, a declarat, luni, procurorul de caz al Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui, Ovidiu Berinde.

Potrivit sursei citate, vasluianul a mai declarat că nu are niciun fel de regret faţă de ceea ce a făcut.

Reţinut pentru 24 de ore, Vasile Larion a fost arestat preventiv, luni, pentru 29 de zile de Tribunalul pentru omor calificat şi tentativă de omor calificat.