Vasluianul infectat cu Omicron nu este lăsat de vecini nici să deschidă geamul, deși stă la etaj. Cum îl verifică polițiștii

Omicron a ajuns şi în România. Primele cauzuri au fost identificate la doi români dintre cei repatriaţi din Africa de Sud. Este vorba despre un bărbat de 59 de ani din Bârlad, judeţul Vaslui, şi o femeie în vârstă de 48 de ani din județul Brașov.

06 dec. 2021, 11:43
Vasluianul infectat cu Omicron nu este lăsat de vecini nici să deschidă geamul, deși stă la etaj. Cum îl verifică polițiștii

Vasluianul infectat cu tulpina Omicron de coronavirus a băgat spaima în vecinii săi, care nu-l lasă nici măcar să deschidă geamul, chiar dacă stă la etaj, de frică să nu se infecteze și ei, scrie Vremea Nouă.

Bărbatul de 59 de ani, inginer la o companie de automobile, se află izolat într-un apartament situat la un etaj superior într-un bloc din Bârlad.

Citeşte şi: Adrian Streinu Cercel, după apariţia tulpinii Omicron: „Trebuie să ne spălăm cu apă şi săpun”

Vecinii sunt disperați că s-ar putea infecta cu această nouă tulpină, mai ales după ce au citit pe internet, că această noua mutație a virusului este atât de contagioasă. I-au transmis să nu deschidă ușa sau fereastra, ca nu cumva “virusul să iasă pe geam”.

Până și polițiștii care vin să-l verifice dacă respectă carantina la domiciliu sunt îngroziți că s-ar putea infecta cu Omicron. De aceea, când vin să-l verifice nu urcă până la el, ci îl sună din fața blocului și îl pun să se afișeze la fereastră, mai scrie sursa citată.

Citeşte şi: Se pregătesc noi restricţii, după apariţia Omicron în România. Rafila: „Luăm măsuri temporare până ne lămurim ce e cu această tulpină”

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a anunţat duminică că ar putea fi necesare noi măsuri temporare pentru limitarea răspândirii variantei Omicron, după ce primele cazuri au fost confirmate în România.

„Este vorba despre o femeie în vârstă de 48 de ani din județul Brașov și un bărbat în vârstă de 59 de ani din județul Vaslui. Ambele persoane, izolate la domiciliu, sunt asimptomatice.

Se așteaptă rezultatul secventierii probei recoltate de la sportivul din Baia Mare. Precizam că persoana depistată pozitiv care a fost în cursa aeriană din Maroc este confirmată cu varianta Delta a SARS CoV-2”, a transmis Ministerul Sănătăţii.