Vasluiul cere Ligii retrogradarea Rapidului

Gruparea patronată de Adrian Porumboiu a depus o plângere la LPF în care acuză că un oficial al giuleştenilor a contactat trei jucători vasluieni înaintea meciului direct, din campionat.

RomaniaTV.net
19 ian. 2012, 11:34
Vasluiul cere Ligii retrogradarea Rapidului

După polemica legată de aducerea sau nu a arbitrilor străini în Liga I, fotbalul românesc a reintrat deja în sfera scandalurilor. FC Vaslui a depus în mod oficial o plângere la LPF şi cere retrogradarea Rapidului, plus o amendă de 300.000 de lei.

Motivul se regăseşte în virulentele acuzaţii pe care Adrian Porumboiu, patronul grupării moldovene, le-a adus lui Cosntantin Zotta, de la Rapid, pe care îl acuza la finele anului trecut că ar fi contactat mai mulţi jucători vasluieni înaintea partidei directe, din campionat. Anunţul oficial al acuzării giuleştenilor a fost făcut printr-un comunicat al firmei de avocatură Chiuariu & Asociaţii, care reprezintă interesele lui FC Vaslui.

Domnul Zotta, fost director general al FC Vaslui, a contactat trei jucători ai FC Vaslui – Sânmărtean Lucian, Zhivko Milanov şi Milisavljevic Nemanja – propunându-le contracte avantajoase şi încercând să-i manipuleze pe aceştia chiar înaintea meciului dintre cele două echipe, pentru a crea un dezavantaj pentru FC Vaslui la momentul disputării partidei.

Considerăm că faptele imputate sunt de o gravitate deosebită şi nu sunt compatibile cu principiile de bază ale organizării activităţilor sportive, precum principiul de fair-play şi principiul integrităţii. Oficialii FC Rapid au încercat să determine jucătorii echipei FC Vaslui să încalce statutele şi reglementările FIFA, UEFA şi FRF”, se arată în comunicat. Porumboiu spunea, la vremea respectivă, că jucătorilor li s-ar fi propus de către Zotta contracte avantajoase în Rusia.