Vaticanul stârneşte şoc şi furie: Femeile care i se dedică lui Hristos nu mai trebuie să fie virgine

Publicat: Marţi, 17 Iulie 2018 17:45 // Actualizat: Marţi, 17 Iulie 2018 17:45 // Sursa: romaniatv.net

Un document făcut public de Vatican, care poartă numele ,,Ecclesiae Sponsae Imago”, le-a luat prin surprindere pe femeile care pun egal între virginitatea lor și devotamentul față de Hristos, dar a șocat și asociația din care acestea fac parte.

Virginele ,,consacrate" s-au declarat dezamăgite de acest upgrade al regulamentului. Asociația Virginelor Consacrate din SUA a dat deja un comunicat oficial prin care declară că măsura e una ,,profund dezamăgitoare și șocantă".

"Întreaga tradiție catolică se bazează pe faptul că virginitatea e cel mai de preț dar pe care o femeie i-l poate oferi lui Hristos. Femeile care devin virgine consacrate trebuie să nu fi fost căsătorite niciodată sau să fi violat în vreun fel jurământul castității. Noile prevederi sunt profund dezamăgitoare și șocante", se arată în comunicatul Asociației.

Potrivit The Telegraph, în Statele Unite există aproximativ 250 de ,,virgine consacrate" și aproximativ 200 în Marea Britanie. În acest moment, aceste femei care își dedică viața lui Hristos în totalitate există în 42 de țări, iar numărul lor real e situat la aproximativ 5.000.

Vaticanul a declarat prin reprezentanții oficiali că noul document vine și ca răspuns la numărul tot mai mare de femei care au exprimat interes în această vocație, dar nu întruneau cerințele (femei divorțate, văduve etc.).

The Telegraph mai precizează că există diferențe între ,,virginele consacrate" și călugărițe. Mai precis, călugărițele trebuie să poarte haine bisericești și să trăiască departe de lumea modernă, în timp ce virginele consacrate au voie să trăiască în comunitate și nu sunt obligate să adopte apelative religioase precum ,,soră".

Virginele consacrate au existat încă de la începuturile Bisericii Catolice și nu au fost mereu integrate în societate, potrivit unui material publicat în New York Post. În 1139, de exemplu, arhiepiscopii nu acceptau ca aceste femei să trăiască în societate și să nu facă parte dintr-un ordin. Lucrurile s-au schimbat, însă, în 1963, când Al Doilea Consiliu de la Vatican le-a dat voie să trăiască din nou în comunitatăți din afara bisericii.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Ecclesiae Sponsae Imago Vatican virgine consacrate virgine Hristos
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8297
RON
31 Mar
noapte 3 °
zi 5 °
Ultimele joburi adaugate
24 H