Vedete luate la pumni. Top 5 cele mai spectaculoase bătăi din istoria NBA VIDEO

Pe 19 noiembrie s-au împlinit zece ani de la cea mai mare bătaie din NBA, nouă jucători ai formaţiilor Indiana Pacers şi Detroit Pistons primind în total suspendări de 146 de meciuri şi amenzi în valoare de 11 milioane de dolari. De-a lungul timpului şi staruri precum Larry Bird, Charles Barkley sau Shaquille O'Neal au depăşit limitele.

20 nov. 2014, 12:26
Vedete luate la pumni. Top 5 cele mai spectaculoase bătăi din istoria NBA VIDEO

1. „The Brawl” (2004)

Bătaia de la meciul Indiana Pacers – Detroit Piustons a izbucnit când mai rămăsese de jucat mai puţin de un minut, iar la ea nu au participat numai jucătorii, ci şi o parte a spectatorilor. Un contact între Ben Wallace (Detroit) şi Ron Artest (Indiana) a fost cel care a declanşat bătaia, iar sancţiunile ce au urmat au fost exemplare: Ron Artest a fost suspendat 86 de meciuri şi a primit o amendp de 5 milioane de dolari, în timp ce coechipierii săi Stephen Jackson şi Jermaine O’Neal au fost suspendaţi 30 şi, respectiv, 15 meciuri.

2. J.R. Smith vs Mardy Collins (2006)

Totul a început după un duel între Mardy Collins şi J.R. Smith. De aici şi până la bătaie a fost doar un pas, iar primul care a dat semnalul de luptă a fost Nate Robinson. Punctul culminant a fost momentul în care Carmelo Anthony de la Denver l-a pus la pământ pe Collins cu un pumn zdravăn. Totul a fost oprit numai după intervenţia forţelor de ordine, iar arbitrii au trecut la măsuri drastice şi au eliminat câte cinci jucători de la fiecare echipă, printre care şi capii bătăii, Carmelo Anthony şi Nate Robinson.

3. Shaquille O’Neal vs Charles Barkley (1999)

A fost confruntare de categorie grea, care a făcut mare vâlvă la vremea respectivă. Charles Barkley avea 36 de ani şi se afla pe finală de carieră, la Houston Rockets, în timp ce Shaq era o stea la Lakers.

4. Larry Johnson vs Alonzo Mourning (1998)

5. Julius Erving vs Larry Bird (1984)