Vedetele din România, atente la dieta copiilor. Sfaturi de la Nicoleta Luciu şi Mihaela Rădulescu

Atunci când vine vorba despre alimentaţie, vedetele din România acordă o foarte mare importanţă. Nu de puţine ori şi-au canalizat toata atenţia spre acele trucuri sănătoase care să le ajute să slăbeasca sau să se menţina în formă. De acest stil de viaţă sănătos nu sunt străini nici copiii vedetelor din showbiz-ul românesc, care sunt învaţaţi să mănânce cât mai natural, să opteze mereu pentru gustări hrănitoare în detrimental celor nesănatoase existente la tot pasul.

RomaniaTV.net
29 iul. 2013, 11:50
Vedetele din România, atente la dieta copiilor. Sfaturi de la Nicoleta Luciu şi Mihaela Rădulescu

Unui copil trebuie sa-i explici de ce el nu are voie sa manance la fel ca ceilalti din jurul lui si de ce intreaga familie a ales sa se hraneasca bio. Un exemplu in acest sens este cazul „doamnei de poveste”, Olivia Steer, frumoasa sotie a lui Andi Moisescu, care, de cativa ani buni, si-a obisnuit familia sa manance doar ce se prepara in propria bucatarie, adica retete 100% naturale.

O intamplare care a determinat-o sa gateasca ea insasi delicatesele la care pofteau copilasii ei a fost cand se afla intr-un supermarket cu unul dintre baieti, David.

„Eram cu David intr-un supermarket, unde cumparam de regula caiete, carioci, creione sau alte consumabile de acest fel, cand, langa casa de marcat, exact in fata noastra, am vazut desfasurandu-se, ca in linia intai, o imensa vitrina frigorifica, lunga de cel putin patru metri, ce ne mitralia (vizual vorbind) fara mila cu prajituri cu martipan, cu jeleuri si bomboane in cele mai stralucitoare culori, din acelea despre care stim cu totii cati coloranti si conservanti au. Haide! mi-a spus David si m-a tras de mana. Am ajuns in fata vitrinei cu sufletul greu. David isi lipise de-acum nasucul de geamul ei si masura cu priviri pofticioase minitartele cu jeleu fals de fructe. Cred ca n-am fost nici prima, nici ultima in situatia ingrata de a decide foarte rapid: Ii cumpar copilului meu ororile acelea dulci, pentru ca ma roaga si nu rezist privirii lui imploratoare… pentru ca il iubesc? Sau nu ii cumpar! Pentru ca i-ar face mult rau si nu vreau asta! Pentru ca il iubesc! Mi-am lipit și eu nasul de vitrina frigorifica si am inceput sa ma uit cu David si sa analizam impreuna formele prajiturilor, texturile si mai ales culorile. I-am spus ca asemenea culori nu exista in realitate, ca toate sunt facute din prafuri chimice. Dar ca am putea face noi acasa oricare dintre acele prajituri expuse in vitrina, dar mai buna si mai sanatoasa. De atunci, la noi, a facut cariera o vorba de-a lui David. „De aratat, arata bine. Hai s-o facem noi si sanatoasa”. Zis si facut! Si-a suflecat manecile si a trecut la treaba, motiv pentru care nu se mai satura sa reproduca vizual deserturile din comert”, a povestit Olivia Steer.

Bineinteles, astfel de variante bune si facute „ca la Olivia acasa” sunt si preparatele bio oferite de restaurantul Barca, renumit pentru pastele din dovlecei sau supele Menrath.

Tot un stil de viata sanatos are si Nicoleta Luciu si marea ei familie, in frigiderul carora gasesti „fasole fiarta pe care o adaug in salate, foarte multe salate, legume, fructe si iaurturi”. De nelipsit din alimentatia celor patru copii, Zsolt Jr., Kim, Karoly şi Kevin, este si ciorba cu 10 legume preparata de insasi Nicoleta, care sustine ca „legumele si carnea de vitel, curcan si miel sunt cheia sanatatii micutilor”.

„Am recurs la acest tip de alimentatie de cand am ramas prima data insarcinata. Am renuntat la adaosuri la ciorbe, iar singurele produse pe care le folosim sunt carnea de vitel sau de curcan, miel si foarte multe legume. Tot ce exista leguma pe piata folosim. Punem cel putin 10 legume la o ciorba”, declara adesea tanara mamica.

Atunci cand este in vacanta cu micutii, Nicoleta ii rasfata cu mancare sanatoasa, mult peste la gratar si fructe din belsug. In materie de dulciuri, aceasta recunoaste ca le permite copiilor sa mai faca rabat de la regula, „doar sunt copii”.

Cum in vara aceasta si-a petrecut vacanta in Cipru, unde s-a infruptat din bucataria greceasca si s-a racorit cu ouzo, Nicoleta poate manca la fel de gustos si la restaurantele grecesti din Bucuresti precum Tortuga Modern Tavern, Blind sau Tephra, care ofera preparate de-a dreptul dementiale!

Mihaela Radulescu este o alta vedeta careia ii place sa manance sanatos si hranitor, stil de viata adoptat si de fiul ei, Ayan. Desi a plecat de cinci ani din Romania, stabilindu-se la Monte Carlo, Mihaela declara ca s-a obisnuit sa faca fata tentatiilor culinare de tot felul atunci cand ia masa in oras. Se caracterizeaza ca fiind o ambitioasa si luptatoare, care stie foarte bine ce trebuie sa manance atat ea, cat si Ayan.

„Ma preocupa foarte in detaliu ce mananca si sunt destul de stricta in aceasta privinţa. Are ore fixe de masa si de gustari, are de ales numai intre variante sanatoase cand suntem acasa, caci nu cumpar prostii. Iar cand trebuie sa mancam in oras sau in alte case, ii pun eu in farfurie ce trebuie sa manance. Nu cred ca un parinte e mai bun daca-si lasa copilul „dezlegat” la farfuria de cartofi prajiti, la borcanul de maioneza sau la sucurile cu prea multe chimicale si zahar, cred ca doar nu intelege cat e de importanta alimentatia in perioada de crestere si cat e de simplu sa-i creezi obisnuinta de a manca inteligent, de mic”, spune Mihaela Radulescu.

Insa uneori isi permite sa se mai rasfete cu cel mic mancand ceva dulce, pe care il prepara chiar ea: „Are voie dulciuri, dar le preferam amândoi pe cele facute in casa sau inghetata si ciocolata”. „A face cate o exceptie, rar, cand chiar ti-e pofta de ceva total din afara listei corecte, nu e chiar un pacat, daca nu devine o obisnuinţa”.

Daca tot s-a vorbit despre Monte Carlo, unde predominanta este bucataria frantuzeasca, nici Bucurestiul nu se lasa mai prejos. Numeroase restaurante cu specific frantuzesc ofera „la crème de la crème” in materie de preparate gustoase: Chez Alain, La Conu Iancu etc.